Pranz

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Varză călită cu afumătură

Numai când te gândești la mirosul de varză călită, gustul dulce-acrișor pare să îți inunde papilele gustative. Dacă și pe tine te-a făcut să zâmbești gândul la o farfurie de varză călită cu afumătură și o porție zdravănă de mămăligă caldă, atunci știi ce vei pregăti pentru următoarea masă. Indiferent de anotimp, varza călită este un preparat pe placul tuturor. Până și mofturoșii familiei vor mai cere o porție atunci când o gătești. Pentru un prep...

Citește mai mult

Image Varză călită cu afumătură

Tochitură de porc cu mămăligă

Tochitura de porc este un preparat traditional extrem de iubit, iar vestea bună este că e și ușor de gătit. Așadar, dacă îți e dor de o mâncare ca la mama acasă, pregătește tochitura și pune de-o mămăligă – vei aduce zâmbetul pe buzele tuturor celor de la masă. Timp de pregătire: 60 minute Porții: 4 Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g cârnați afumați 4 linguri de pastă de roșii 3 linguri de ulei 5 căței de usturoi 1 ceapă sare, pi...

Citește mai mult

Image Tochitură de porc cu mămăligă

Tochitură bucovineană

In Bucovina, tochitura se pregătește din carne de porc, fără sos, și se servește cu ouă ochiuri, mămăligă din belșug și brânză rasă pe deasupra. Tochitura cu sos roșu este servită în zona Dobrogei, dar și în Ardeal. Toate tipurile de tochitură sunt la fel de gustoase și merită încercate. Dacă vrei să îi bucuri pe cei de acasă cu un preparat tradițional, gustos și foarte sățios, prepare-le o tochitură bucovineană cu mai multe tipuri de carne de porc, pentru o ...

Citește mai mult

Image Tochitură bucovineană

Tocăniță de pui

O tocăniță de pui, servită cu o mămăligă cremoasă, nu numai că este foarte gustoasă, însă se prepară rapid și ușor. Acest fel de mâncare este adorat de toată lumea, de la mic la mare, așa că nu trebuie să îți faci griji. Timp de pregătire: 50 minute Număr de porții: 6 Ingrediente: 1 kg de carne de pui (poate fi un pui întreg, porționat, dar poți folosi și numai pulpe sau aripioare) 1 kg ceapă ½ kg gogoșari ½ kg roșii 1 legătură de pă...

Citește mai mult

Image Tocăniță de pui

Tartă cu spanac

Vrei sa prepari un aperitiv gustos, foarte sănătos, însă pe care nu îl gătești chiar în fiecare zi? Tarta cu spanac este ideală într-o asemenea situație. Timp de pregătire: 1 oră și jumătate Număr de porții: 6 Ingrediente pentru blat: ¾ cană de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii ¾ cană de Făină Standard 650 Raftul Bunicii 1 linguriță de sare 1/3 cană de ulei de măsline 2 linguri de semințe de susan 1/3 cană de apă Ingrediente pent...

Citește mai mult

Image Tartă cu spanac

Somon la cuptor cu foccacia de casă

Vrei să îi răsfeți pe ai tăi cu o masă gustoasă, sățioasă, însă totodată ușoară? Prepară un somon la cuptor, servit cu legume la aburi și foccacia de casă. Nu este o rețetă deloc complicată, iar dacă pui și un strop de dragoste pe lângă cele câteva ingrediente de care ai nevoie – fii sigură că vei aduce voia bună la masa ta. Timp de pregătire: 30 minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 700 g de somon filetat 2 linguri de unt topit ½ lingur...

Citește mai mult

Image Somon la cuptor cu foccacia de casă

Saramură de pui

O saramură de pui făcută după rețeta tradițională oltenească, este numai bună să te aline în zile ploioase și să-ți încânte simțurile! Timp de pregătire: 1 oră și 10 minute Porții: 4 Ingrediente: 1 pui întreg, mare 5 roșii 3 ardei grași 1 ardei iute 5 căței de usturoi sare și piper boabe, după gust 1 legătură de pătrunjel și 1 legătură de leuștean un praf de tarhon (opțional) Mod de preparare: Începe prin a spăla bine...

Citește mai mult

Image Saramură de pui

Ruladă aperitiv cu brânză și ciuperci

Surprinde-i plăcut pe cei dragi cu un aperitiv pe cât de sofisticat, pe atât de ușor de preparat: o ruladă aperitiv cu brânză. Timp de pregătire: 30 de minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 10 linguri de Făină Standard 650 Raftul Bunicii 5 ouă 5 linguri de apă minerală un praf de sare Ingrediente pentru umplutură: 2 cutii de cremă de brânză 10 ciuperci mari, proaspete 2 legături de mărar Mod de preparare Este recomandat sa scoți o...

Citește mai mult

Image Ruladă aperitiv cu brânză și ciuperci

Supă cremă de legume

Supa cremă de legume este un preparat delicios, ideal pentru zilele în care vrei să mănânci ceva ușor și sănătos. Descoperă cum să prepari o supă cremă de legume care să aducă zâmbetul celor din casă mai repede decât crezi și vei obține și un preparat delicios. Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți servi supa cremă de legume împreună cu niște crutoane aromate din pâine de casă, pregătită cu Făină Standard 650 Raftul bunicii. Timp de pregă...

Citește mai mult

Image Supă cremă de legume

Saramură de pește

Saramura de pește este un preparat tradițional din zona Dunării care s-a răspândit în toate colțurile țării.  Gustoasă și foarte aromată, este o mâncare ideală pentru zilele în care vrei să prepari ceva ușor. Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți servi saramura de pește alături de o mămăligă caldă și cremoasă, preparată cu Mălai Extra Gold Raftul bunicii. Timp de preparare: 1 oră Număr de porții: 8 Ingrediente: 1 crap sau un alt pe...

Citește mai mult

Image Saramură de pește

Piure de cartofi, cremos și gustos

Piureul de cartofi este una dintre cele mai ușoare și rapide rețete de garnituri pe care o poți folosi împreună cu diverse preparate. Descoperă în continuare o rețetă care va face diferența dintre un piure bun și unul de calitate. Urmărește pașii din rețetă și descoperă secretele unui piure de cartofi cremos și delicios. Sfaturi pentru o experiență culinară desăvârșită: Ai grijă ce tip de cartofi folosești pentru piure. În general, trebuie să eviți să folos...

Citește mai mult

Image Piure de cartofi, cremos și gustos

Musaca de cartofi cu smântână, roșii, cașcaval și carne tocată

Astăzi te aducem mai aproape de copilărie cu o rețetă de musaca îndrăgită de românii din toate colțurile tării. Cu un strat gros de cașcaval, compoziție suculentă și arome îmbietoare, musacaua este un preparat consistent și delicios, ideal pentru o masa în familie. Urmărește pașii și sfaturile din rețetă și descoperă cum să prepari o musaca ce va aduce garantat zâmbetul buzele celor dragi ție. Pentru o experiență culinară desăvârșită îți recomandăm servir...

Citește mai mult

Image Musaca de cartofi cu smântână, roșii, cașcaval și carne tocată

Pui carbonara cu parmezan și bacon

Puiul carbonara este un preparat gustos, cu o textură cremoasă, care va fi apreciat chiar și de cei mai mofturoși membri ai familiei tale. Puiul gătit în sos carbonara poate fi servit ca atare, alături de o salată, dar și cu paste ori peste o garnitură de orez. Vestea bună este că pe lângă gustul desăvârșit, acest preparat mai are un alt mare avantaj: este gata în mai puțin de jumătate de oră. Așadar, dacă nu ai mult timp la dispoziție pentru a prepara prânzul sau ...

Citește mai mult

Image Pui carbonara cu parmezan și bacon

Păstrăv prăjit în crustă de mălai, cu mămăligă și mujdei de usturoi

Îți amintești de peștele prăjit pe care îl punea mereu bunica pe masă în zilele cu dezlegare la Pește din timpul postului? Acesta era întotdeauna servit alături de întreaga familie, cu mămăligă fierbinte și mujdei de usturoi. Dacă ți s-a făcut poftă de un preparat ca pe vremuri, pregătește pentru următoarea masă păstrăv prăjit în mălai, mujdei iute de usturoi și o mămăligă vârtoasă. Acest preparat nu doar că este foarte gustos, ci este gata și extrem de re...

Citește mai mult

Image Păstrăv prăjit în crustă de mălai, cu mămăligă și mujdei de usturoi

Orez cu legume

Bucură-i pe cei dragi cu o masă simplă, dar foarte gustoasă. Orezul cu legume poate fi servit atât pe post de fel principal, cât și sub formă de garnitură, alături de un pește suculent, făcut la cuptor, ori lângă un șnițel fraged de pui. Așadar, dacă vrei să primești laude la masă, însă nu ai mult timp la dispoziție, prepară un orez cu legume. Fă repede și o salată de ardei copți și succesul este garantat! Vestea bună este că poți face mai multe porții în...

Citește mai mult

Image Orez cu legume

Mici de casă cu pâine la cuptor

Când vine vorba de grătarele în familie sau cu prietenii, micii sunt nelipsiți. Cu muștar și pâine de casă, aceștia reprezintă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Însă, dacă vrei să le faci o surpriză celor dragi, ai putea să pregătești chiar tu pasta de mici, în loc să cumperi una din supermarket. Mai jos ai informațiile necesare pentru a o pregăti. Varianta clasică de mici este cea din carne de vită și oaie, însă pentru a te asigura că micii sunt...

Citește mai mult

Image Mici de casă cu pâine la cuptor

Mămăliga în straturi

Mămăliga în straturi, cunoscută în popor sub denumirile de “taci și înghite” sau “tort de mămăligă”, îți va alina dorul de copilărie și te va ajuta să aduci zâmbetul pe buze celor dragi, la masa de prânz sau la cină. Nu ai nevoie de mult timp și nici de ingrediente pompoase pentru a găti acest preparat. Așadar, pune-ți șorțul de bucătărie și apucă-te de gătit. Timp pregătire: 40 minute Porții: 6 Ingrediente: 300 g Mălai Extra Gold Raftul B...

Citește mai mult

Image Mămăliga în straturi

Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă

Originar din Orientul Mijlociu, kebabul este o frigăruie din carne de berbec sau miel. Acesta se poate prepara însă cu orice tip de carne, chiar și cu pui sau pește. În România, cele mai iubite tipuri de kebab sunt cel de vita și cel de pui. Astăzi îți vom oferi o rețetă de kebab de pui, gustos și pe placul tuturor celor din familie, de la mic, la mare. Timp de pregătire: 45 minute Număr de porții: 20 Ingrediente: 4 bucăți de piept de pui dezosat 20 de ciu...

Citește mai mult

Image Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă

Hummus cremos cu legume proaspete și lipii de casă

Preparat oriental, hummusul a câștigat foarte multă popularitate în România în ultimii ani. Acesta este consumat, de cele mai multe ori pe post de aperitiv, alături de turte de casă, lipii sau chiar cu bețe de țelină, ardei gras și morcov. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat diferit, înlocuiește clasica salată de vinete cu un bol de hummus. Timp de pregătire: 40 minute Număr de porții: 8 porții Ingrediente: 1 conservă de năut, spălat ...

Citește mai mult

Image Hummus cremos cu legume proaspete și lipii de casă

File de somon în crustă aurie de mălai

Îți este poftă de un pește gustos, crocant la exterior și cremos la interior? Prepară file de somon în crustă aurie și servește-l alături de o salată verde – mai mult ca sigur cei dragi ție vor fi încântați de alegerea inspirată pe care ai făcut-o. Nu ai inspirație ce să gătești pentru cină, iar timpul nu este nici el de partea ta? Această rețetă este mai mult decât potrivită pentru că se prepară în mai puțin de o jumătate de oră. Timp de pregătire: 30 ...

Citește mai mult

Image File de somon în crustă aurie de mălai

Fajitas de pui, deliciul mexican ușor picant

Fajitas de pui este un preparat specific mexican, cu fâșii din piept de pui, trase la tigaie cu diverse legume și condimente aromate. Acest preparat se servește, în mod tradițional, într-o tortilla (lipie mexicană) pe bază de porumb. În varianta modernă, fajitas se poate servi și în lipie din făină de grâu. Acest preparat este gata în mai puțin de 50 de minute, așa că este ideal pentru zilele în care nu ești foarte inspirată pentru pregătirea mesei de seară sau nu ai ...

Citește mai mult

Image Fajitas de pui, deliciul mexican ușor picant

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Călătoria noastră culinară prin țară ne-a îndreptat pașii spre țărmul Mării Negre, în însorita Dobrogea, unde comorile din bucătăria acestei regiuni ne-au ținut pe loc câteva ore bune. Mirosul de pește proaspăt gătit, parfumul mirodeniilor, gustul inconfundabil al preparatelor dobrogene, toate ne-au îmbiat să luăm un loc la masă, să ne ospătăm, totul în timp ce absorbeam cu nesaț secretele bucătăriei dobrogene. Această regiune a țării știe cum să fructifice...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

Îți amintești de zilele în care bunica te întâmpina cu o felie de plăcintă cu dovleac caldă și gustoasă? Astăzi te aducem mai aproape de acele vremuri delicioase și te invităm să descoperi o rețetă de plăcintă de dovleac pe care să o prepari și tu pentru cei dragi. Pregătește-ți ingredientele, pune-ți un zâmbet larg pe față, urmărește pașii din rețeta bunicii și mai repede decât crezi, vei obține o plăcintă delicioasă și un adevărat răsfăț pentru ...

Citește mai mult

Image Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

Ciupercile umplute se numără printre cele mai ușoare de pregătit și gustoase aperitive pentru o masă festivă. Zemoase, înnobilate cu cașcaval și mirodenii, ciupercile umplute sunt un preparat apreciat atât de copii, cât și de adulți. Astăzi te invităm să descoperi rețeta bunicii de ciuperci umplute și să afli cum poți să prepari rapid un aperitiv gustos, care să aducă zâmbetul pe fețele celor dragi ție. Timp de pregătire: 40 de minute Număr de porții: 5 ...

Citește mai mult

Image Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

Tochitură dobrogeană

Tochitura dobrogeană este un preparat tradițional românesc pe bază de carne de porc ce se servește alături de o mămăligă cremoasă, un ou prăjit și  brânză de vaci proaspătă. Rețetele de tochituri variază de la o zonă la alta, dar cert este că gospodinele din toate colțurile țării își dau silința să aducă zâmbetul celor din familie cu acest preparat gustos ce are o tradiție îndelungată, care s-a transmis din generație în generație, până în zilele noastre....

Citește mai mult

Image Tochitură dobrogeană

Pui la cuptor

Astăzi te invităm să descoperi o rețetă simplă și absolut delicioasă de pui la cuptor, pentru zilele în care vrei să iei masa împreună cei dragi și să vă bucurați împreună de o mâncare populară și mult îndrăgită. Pentru a avea o experiență culinară desăvârșită, îți recomandăm servirea puiului la cuptor împreună cu o pâine caldă, proaspătă, de casă, preparată cu Făina Standard 650 Raftul bunicii. Găsești aici o rețetă de pâinică de casă aromat...

Citește mai mult

Image Pui la cuptor

Paste bolognese

Ușor de făcut și absolut delicioase, pastele bolognese se află printre cele mai căutate rețete italienești. Marii bucătari italienești duc o adevărată luptă pentru a păstra rețeta de paste bolognese cât mai aproape de cea tradițională. Deși mulți bucătari preferă să folosească în acest preparat carne de pui, cheia rețetei originale constă în carnea de vită tocată. Dacă vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat gustos și ușor de făcut, pregătește-...

Citește mai mult

Image Paste bolognese

Khachapuri, plăcinta-bărcuță umplută cu mozzarella și brânză feta

Khachapuri este o rețetă de plăcintă din Georgia cu aluat de pâine și umplutură de brânză. Gustos, inedit și ușor de făcut, acest preparat este ideal pentru zilele în care vrei să le oferi celor dragi o experiență culinară desăvârșită și cu puțin efort. Așa că, dacă vrei să descoperi cum să prepari o delicioasă plăcintă georgiană, pune-ți un zâmbet larg pe buze, adună-ți ingredientele și apucă-te de treabă. Mai repede decât crezi, vei obține un prepara...

Citește mai mult

Image Khachapuri, plăcinta-bărcuță umplută cu mozzarella și brânză feta

Foccacia aromată cu usturoi și rozmarin

Foccacia este o turtă acoperită cu ulei de măsline și ierburi aromatice și poate fi considerată străbunica celebrei pizza. Totuși, marii bucătari ai lumii susțin că foccacia nu este originară din Italia, ci mai degrabă din Grecia Antică. Un lucru e cert însă: foccacia este extrem de iubită și în zilele noastre și o consumăm atât pe post de aperitiv, cât și alături de o serie de preparate, în loc de pâine. După metoda tradițională, foccacia se coace în cuptorul c...

Citește mai mult

Image Foccacia aromată cu usturoi și rozmarin

Ciorbă rădăuțeană cu usturoi și smântână, servită cu pâine de casă

Ciorba rădăuțeană este similară celei de burtă, numai că este făcută cu carne de pui, în locul fâșiilor de burtă. Cel puțin la fel de gustoasă ca cea de burtă, ciorba rădăuțeană este în mod deosebit consumată în zona Bucovinei. Dacă cei de acasă s-au săturat de ciorbele clasice, acrite cu borș, îi poți surprinde plăcut cu o ciorbă rădăuțeană, gătită după rețeta bunicii. Sfaturi pentru o ciorbă rădăuțeană reușită Cu toate că în ciorba ră...

Citește mai mult

Image Ciorbă rădăuțeană cu usturoi și smântână, servită cu pâine de casă

Ciorbă de văcuță cu pâine de casă

Îți amintești zilele în care bunica te întâmpina cu un bol fierbinte de ciorbă de văcuță proaspăt preparată? Înnobilată de legume, cărniță fragedă și parfum îmbietor de leuștean, ciorba de văcuță este una dintre cele mai apreciate preparate atât de copii, cât și de adulți. Dacă vrei și tu să pregătești pentru cei de acasă o ciorbă consistentă, delicioasă și ușor de preparat, atunci pune-ți un zâmbet larg pe buze, strânge-ți ingredientele și urmea...

Citește mai mult

Image Ciorbă de văcuță cu pâine de casă

Ciorbă de fasole în pâine

Ciorba de fasole în pâine este un preparat nelipsit din restaurantele tradiționale românești. O rețetă delicioasă și servită într-un mod ingenios, potrivită pentru o masă de sărbătoare sau de ocazie, unde vrei să impresionezi. Secretul ciorbei de fasole în pâine constă în afumătura folosită. Fie că este ciolan sau costiță, aceasta dă un gust nemaipomenit preparatului. De asemenea, pâinea trebuie folosită imediat după coacere, sau cel puțin preîncălzită înaint...

Citește mai mult

Image Ciorbă de fasole în pâine

Ciorbă de burtă cu smântână și turte de casă

Preparat tradițional românesc, ciorba de burtă este iubită în toate colțurile țării. Copiii nu se dau în vânt după acest preparat, însă mai mult ca sigur adulții din familia ta vor fi extrem de fericiți când le vei pune pe masă un castron de ciorbă de burtă. Dacă vrei ca ciorba de burtă să îți iasă ca la carte, respectă întocmai proporțiile și indicațiile din rețeta bunicii. Așadar, să ne punem pe treabă! Timp de pregătire: 3 ore și jumătate Număr d...

Citește mai mult

Image Ciorbă de burtă cu smântână și turte de casă

Cartofi la cuptor în crustă de mălai

De la mic la mare, toată lumea iubește cartofii, mai ales dacă sunt crocanți și aromatizați. Această rețetă de cartofi copți în crustă aurie de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii este ideală pentru serile în care vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat simplu, dar totodată gustos și de efect. Cartofii la cuptor pot fi consumați ca fel principal, alături de o salată sănătoasă, din legume proaspete, dar și pe post de garnitură care însoțește o friptură...

Citește mai mult

Image Cartofi la cuptor în crustă de mălai

Burrito mexican

Burrito este un preparat tradițional mexican servit în lipie împăturită în formă de buzunăraș și umplut cu un mix de ingrediente delicioase. Acest preparat are diverse rețete, dar cea originală conține întotdeauna carne, fasole sau orez mexican. Te invităm să descoperi cum să prepari un burrito consistent, delicios și zemos, potrivit pentru orice parte a zilei. Iată câteva avantaje în a-ți prepara burrito la tine acasă: Poți folosi orice ingrediente dorești, ...

Citește mai mult

Image Burrito mexican

Bulz ardelenesc făcut pe jar sau la cuptor

Bulzul ardelenesc este ușor de gătit și extrem de gustos. Dacă organizezi o masă în familie, surprinde-i pe cei apropiați cu un bulz ardelenesc făcut pe jar, renunțând măcar o dată la clasicii mici. Dacă vremea nu îți permite să faci bulzul după metoda tradițională, la foc, poți apela la o variantă de compromis – bulzul așezat într-o tavă și gătit la cuptor. Pentru un efect „Wow” garantat pe chipurile invitaților la masă, servește-le bulzul pe platouri de le...

Citește mai mult

Image Bulz ardelenesc făcut pe jar sau la cuptor

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Tot călătorind prin țară, în căutare de rețete cu specific tradițional de colecție, am poposit o vreme prin Muntenia, o zonă care ne-a cucerit prin diversitatea culinară dată de influențele orientale, franțuzești sau italienești. Acestea au contribuit la crearea unui mozaic culinar reușit, din care ne-am înfruptat și noi. Aici în Muntenia, ciorbele sunt acrite cu borș și înnobilate cu leuștean, care le oferă un gust aparte. În ciorbele de legume se pune orez și un a...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Supă cremă de praz

Astăzi te invităm să încerci o rețetă oltenească sănătoasă și gustoasă. Supa cremă de praz este un deliciu culinar, mai ales pentru cei care iubesc supele. Poate fi servită alături de crutoane crocante făcute acasă cu Făina Standard 650 Raftul Bunicii, astfel încât să ai o experiență culinară completă și inedită. Dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei să le pregătești alor tăi o masă pe cât de sățioasă, pe atât de delicioasă, urmează pașii din reț...

Citește mai mult

Image Supă cremă de praz

Ciolan cu varză

Astăzi te aducem mai aproape de zona Banatului, unde tradiția culinară cuprinde gustoasa rețetă a ciolanului cu varză.  O rețetă românească autentică, ce s-a păstrat până în zilele noastre și care este servită mai ales în zonele rurale. Este motivul pentru care mulți oameni asociază gustul acestui preparat cu momente nostalgice ale copilăriei, când bunica pregătea cu drag rețeta de ciolan cu varză pentru întreaga familie. Acum a venit momentul să pregătești și t...

Citește mai mult

Image Ciolan cu varză

Sarmale în foi de varză cu mămăliguță

Sarmalele ocupă un loc de cinste printre mâncărurile tradiționale românești, a căror rețetă am învățat-o de la bunica și am transmis-o din generație în generație, până în zilele noastre. Desigur, de-a lungul timpului, rețeta sarmale a fost adaptată și îmbunătățită în funcție de gusturile fiecărui bucătar desăvârșit, iar astăzi, sarmalele se gătesc diferit în fiecare zonă a țării. Rețeta de sarmale tradiționale românești respectă în principiu aceleaș...

Citește mai mult

Image Sarmale în foi de varză cu mămăliguță

Gyros autentic grecesc

Gyrosul grecesc este un fel de mâncare care câștigă tot mai mult teren în preferințele culinare ale românilor. Similar cu o shaorma, însă cu un gust mult mai fresh și o compoziție mai sănătoasă, gyrosul poate fi preparat și în casă, fără să fie nevoie de foarte multă pricepere. Fiind sățios, delicios și cu un gust proaspăt, chiar răcoritor, gyrosul va face o impresie nemaipomenită în rândul oaspeților pe care-i vei avea la masă. Prieteni, familie sau vechi cuno...

Citește mai mult

Image Gyros autentic grecesc

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

Călătoria noastră culinară prin frumoasa Românie continuă! Mirosul bunătăților de casă desăvârșite ne-a purtat peste munți și văi, iar de această dată, ne-a adus chiar în inima țării, în mult râvnita Transilvania. Aici, diversitatea culinară este la ea acasă, iar bucătăria românească a avut numai de câștigat de pe urma stabilirii populațiilor minoritare în această zonă, fiindcă acestea și-au pus amprenta asupra felului în care localnicii au ajuns să-și pre...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți din Crișana

Călătoria noastră culinară prin frumoasa Românie continuă, de această dată cu un popas în Crișana, o regiune bogată în istorie și tradiții unice, cu peisaje deosebite, care-ți umplu inima de mândrie. Iar fiindcă drumul a fost lung și presărat cu multe comori culinare, ne-am gândit să ne înfruptăm și din bunătățile locale de aici. Bucatele tradiționale din Crișana care ne-au cucerit pe loc sunt mămăliga toponita, plăcinta întinsă și cornulețele cu magiun. Cl...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți din Crișana

Malai Extra Gold

Mălai Extra Gold Mălaiul este un ingredient de bază în bucătărie, ce poate fi folosit atât în feluri de mâncare principale, cât și în deserturi. Atunci când optezi pentru un mălai de calitate, ai garanția că preparatele tale vor ieși întocmai ca în rețeta pe care încerci să o recreezi. Chiar dacă există mai multe preparate din mălai pe care le poți face, mămăliga este primul care îți vine în minte. Mămăliga este un preparat tradițional românesc obținut pri...

Citește mai mult

Image Malai Extra Gold

Faina Standard 650

Făina Standard 650 A ști să faci diferența între tipurile de făină și codul din cifre înscris pe ambalajul lor îți este de mare ajutor în respectarea rețetelor și obținerea unui preparat de casă pe cât de gustos, pe atât de arătos. Codurile numerice de pe ambalajul făinii oferă informații prețioase cu privire la gradul de rafinare – cât de grosieră sau de fină este făina respectivă – dar și pentru ce tip de rețete este potrivită aceasta. De exemplu, făi...

Citește mai mult

Image Faina Standard 650

Tartă cu ștevie și ceapă verde

Tarta este un fel de mâncare fin, care poate fi reinterpretat la infinit și prin care poți aduce de fiecare dată zâmbete pofticioase pe chipurile celor dragi. În această primăvară, îți propunem o rețetă de tartă sărată cu verdețuri, care să aducă un plus de prospețime mesei în familie. Timp de pregătire: 2 ore Număr de porții: 6 Ingrediente Pentru aluat 250 g Făină 000 Raftul bunicii 100 g unt 1 ou 1 lingură de lapte rece 1 vârf de cuțit de sare P...

Citește mai mult

Image Tartă cu ștevie și ceapă verde

Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde

Usturoiul verde dă savoare bunătăților de primăvară, iar în combinație cu busuiocul imprimă un gust proaspăt, delicat și reconfortant oricărui preparat. Printre bunătățile de casă care pot fi și mai gustoase cu ajutorul acestui mix se numără, desigur, și pâinea. Nu lăsa primăvara să treacă fără să încerci această rețetă minunată. Timp de pregătire: 2 ore Număr de porții: 8 Ingrediente 500 g făină 650 Raftul bunicii 1 plic drojdie 200 g ustu...

Citește mai mult

Image Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde

Pâine de casă ”Te iubesc”

Cu o pâine de casă, proaspăt scoasă din cuptor, poți cuceri pe oricine. Și, dacă o modelezi într-o formă grăitoare, inima celui drag e câștigată definitiv. Anul acesta, cu ocazia minunatei sărbători tradiționale Dragobete, ne suflecăm mânecile și pregătim o pâine specială, care va aduce încântare și zâmbete pe chipurile iubite. Alege dintre cele trei variante pe care ți le propunem – pâine cu măsline, cu semințe de dovleac sau cu ceapă caramelizată – cea...

Citește mai mult

Image Pâine de casă ”Te iubesc”

Tartă cu ton și spanac

Nu toate serile sunt răbdătoare cu noi. Uneori suntem atât de grăbiți sau obosiți, încât mâncăm pe fugă ce nimerim. Dar unele seri sunt minunate și trebuie să profităm cât mai mult de orele pe care le putem petrece împreună cu cei dragi. Și ce poate să-i adune pe toți la un loc, mai mult decât o cină specială? Pentru asemenea momente  în familie, îți propunem o tartă de ton cu spanac în aluat fraged, o adevărată încântare: Ingrediente Pentru aluat: 3...

Citește mai mult

Image Tartă cu ton și spanac

Altfel de clătite – un trio pentru toate gusturile

Altfel de clătite – un trio pentru toate gusturile   Clătitele vor rămâne întotdeauna un preparat la care ne vom întoarce cu drag. Consistența lor și varietatea felurilor în care pot fi pregătite fac din acest deliciu unul dintre preferatele tuturor. Îți propunem astăzi trei rețete altfel de clătite, un trio pentru toate gusturile, perfect pentru orice ocazie: Clătite cu somon Timp de pregătire: 1 oră Perfecte pentru aperitivul unei mese festive, aceste c...

Citește mai mult

Image Altfel de clătite – un trio pentru toate gusturile

Supă cu găluște din griș

Supă cu găluște din griș   În meniul tău de vară, supele sunt ca o mângâiere caldă. Iată doza de inspirație pentru o supă cu găluște pufoase și savuroase, perfectă pentru un prânz cu toată familia. Timp de pregătire:   2 ore Ingrediente: Pentru supă: 1 piept de pui 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 1 ardei gras 1 ceapă mică 1 vârf de cuțit sare 1 vârf de cuțit piper pătrunjel verde Pentru găluște din griș: 120 g...

Citește mai mult

Image Supă cu găluște din griș

Tartă cu mălai ”Felie de vară”

Tartă cu mălai ”Felie de vară”   Cu rețeta noastră de tartă cu mălai, dovleac și ardei, ai o felie de vară la tine-n farfurie! Folosește produse proaspete, mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii și, cu puțină inspirație, într-o oră, ai și pregătit o tartă gustoasă. Timp de pregătire: 1 oră Ingrediente: 300 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii 500 ml apă 500 ml lapte 80 g parmezan ras 20 g unt 2 dovlecei 2 ardei roșii 1 roșie ...

Citește mai mult

Image Tartă cu mălai ”Felie de vară”

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

Inele de ceapă crocante și pâine olandeză Timp de preparare: 3 ore Inele de ceapă crocante Ingrediente: 350 g făină Standard 650 Raftul bunicii 5 cepe mari 2 ouă 300 ml bere blondă 300 ml apă minerală carbogazoasă 1 linguriță sare 1 linguriță zahăr 3 lingurețe boia de ardei iute ulei pentru prăjit Pâine olandeză  Ingrediente: 500 g făină Standard 650 Raftul bunicii 350 ml apă călduță 7 g drojdie uscată 3 linguri ulei de măsline 1 linguri...

Citește mai mult

Image Inele de ceapă crocante și pâine olandeză

Tartă cu legume

Tartă cu legume   Timp de pregătire: 1h 15 minute Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 000 Raftul bunicii 100 g unt 1 ou 1 lingură de apă/lapte rece 2 g sare Pentru umplutură: 200 g ciuperci 1 dovlecel 1 vânătă mică 1 roșie 1 ardei gras 4 fire de ceapă verde 100 g smântână (24% grăsime) 1 legătură pătrunjel 1 lingură ulei 3 ouă sare piper Cum îi faci până și pe cei mai pretențioși dintre invitații tăi la prânz să se îndrăgos...

Citește mai mult

Image Tartă cu legume

Quiche cu ciuperci

Quiche cu ciuperci Timp de pregătire: 1h 45 minute Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 000 Raftul bunicii 125 g unt 1 ou 1 lingură de apă rece sare Pentru umplutură: 400 g ciuperci 4 fire de ceapă verde 200 g smântână (24% grăsime) 3 ouă 50 g brânză cheddar 50 g brânză emmentaler 3 linguri ulei de măsline sare piper alb nucşoară Astăzi am găsit inspirație într-un savuros quiche cu ciuperci, pregătit cu mult drag de Madame Pelin. Descope...

Citește mai mult

Image Quiche cu ciuperci

Gnocchi delicioși

Gnocchi delicioși Timp de pregătire: 30 minute Ingrediente: 300 g făină 650 Raftul bunicii 1 kg cartofi 1 ou 1 vârf de cuțit de sare Cu smântână și prosciutto, cu sos proaspăt de roșii și busuioc ori cu parmezan ras, gnocchi sunt o alegere excelentă pentru un prânz aromat și mult lăudat de cei dragi. Alege să faci un sos după bunul vostru plac, iar în ceea ce privește modul lor de preparare, urmează pașii simpli din rețeta noastră. Mod de preparare: ...

Citește mai mult

Image Gnocchi delicioși

Chifle perfecte pentru burgeri

Chifle perfecte pentru burgeri Timp de pregătire: 1 oră Ingrediente: 650 g făină 650 Raftul bunicii 1 plic și jumătate de drojdie uscată 5 linguri ulei 2 ouă (unul pentru uns) 1 linguriță zahăr 1 vârf de cuțit de sare susan 400 ml apă călduță Să faci la tine-acasă un hamburger care să treacă de testul tuturor pofticioșilor nu e treabă ușoară. Secretul burgerului perfect stă în cele două jumătăți de chiflă, pufoase la interior, crocante și aurii...

Citește mai mult

Image Chifle perfecte pentru burgeri

Mini-quiches de primăvară și drob aromat în aluat

MINI-QUICHES DE PRIMĂVARĂ ȘI DROB AROMAT ÎN ALUAT   Timp de preparare: 3 ore  Mini-quiches de primăvară Ingrediente pentru aluat: 200 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii 100 g unt 50 ml apă 1 vârf de cuțit de sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g brânză de vaci 20 g unt 200 ml smântână 4 ouă 2 cepe albe 1 cățel de usturoi 2 fire de ceapă verde 1 mână de baby spanac proaspăt 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de piper Drob aromat...

Citește mai mult

Image Mini-quiches de primăvară și drob aromat în aluat

Găluște perfecte în 7 pași

Găluște perfecte în 7 pași Când vine vorba de găluște pufoase și savuroase în supa preferată, te poţi baza în totalitate pe Grișul Raftul Bunicii, obținut din grâu românesc de calitate superioarǎ. Delicat, perfect granulat, este ușor de preparat. Iată cum să faci găluște perfecte în 7 pași: 1. Alege un griș de calitate 2. Separă albușul de gălbenuș. Bate albușul spumă cu ajutorul unui tel. Bate gălbenușul cu puțină sare și amestecă-l cu ulei. Abia apoi î...

Citește mai mult

Image Găluște perfecte în 7 pași

Pizza și negrese-inimioare

PIZZA ȘI NEGRESE-INIMIOARE Timp de preparare: 1 oră și 10 minute Pizza în formă de inimă Ingrediente: făină 650 Raftul Bunicii 1 plic de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă 300 ml apă călduță 1 lingură ulei de măsline 1 vârf de cuțit sare 1 linguriță zahăr ingrediente pentru topping, la alegere Negrese-inimioare  Ingrediente: 500 g făină 000 Raftul Bunicii 500 ml lapte 350 g zahăr 200 g unt 100 g cacao 10 g praf de copt 5 ouă es...

Citește mai mult

Image Pizza și negrese-inimioare

Supă cu tăieței de casă și prăjitură Albă-ca-zăpada

SUPĂ CU TĂIEȚEI DE CASĂ ȘI PRĂJITURĂ ALBĂ CA ZĂPADA Timp de preparare: 3 ore și 30 de minute Ingrediente: Prăjitură Albă ca Zăpada Ingrediente pentru foi 600 g făină 650 Raftul Bunicii 2 ouă întregi 10 g amoniu pentru prăjituri 1 vârf de cuțit sare 8-10 linguri de ulei 8-10 linguri de zahăr 10 linguri lapte Ingrediente pentru cremă 8 linguri de zahăr 8 linguri făină 650 Raftul Bunicii 750 ml lapte rece miezul unei păstăi de vanilie coaja ras...

Citește mai mult

Image Supă cu tăieței de casă și prăjitură Albă-ca-zăpada

Pită cu păstrăv sălbatic și castraveți

PITĂ CU PĂSTRĂV SĂLBATIC ȘI CASTRAVEȚI Timp de preparare: 20 de minute Pentru pită: 500 g făină 650 Raftul bunicii ½ pliculeț de drojdie uscată ½ linguriță de sare ½ linguriță de zahăr o linguriță de ulei de măsline 250 ml apă călduță Pentru pregătirea păstrăvului: 1 păstrăv sălbatic 1 castravete mic tăiat felii o lingură de maioneză 1 vârf de linguriță de hrean câteva frunzulițe de mărar tocat fin Mod de preparare: Începe cu ...

Citește mai mult

Image Pită cu păstrăv sălbatic și castraveți

Rulouri de pizza cu mozzarela și spanac

RULOURI DE PIZZA CU MOZZARELA ȘI SPANAC Timp de preparare: 25 de minute Ingrediente: Ce ai nevoie: 200 gr făină 650 Raftul bunicii 100 ml apă călduță 2 linguri ulei de măsline 1/2 linguriță de zahăr 1/2 linguriță de sare 1/4 cub de drojdie mozzarella rasă după gust sos de roșii câteva frunze de spanac baby Mod de preparare: Ce ai de făcut: Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade. Prepară un amestec omogen din...

Citește mai mult

Image Rulouri de pizza cu mozzarela și spanac

Mămăliguță cu tocăniță de ciuperci

MĂMĂLIGUȚĂ CU TOCĂNIȚĂ DE CIUPERCI Timp de preparare: 35 de minute Ingrediente: Pentru mămăligă: 500 g mălai Raftul bunicii 1.5 L de apă 15g sare, 200g parmezan ras 3 fire de cimbrișor proaspăt 125g unt gras sare și piper proaspăt râșnite Pentru tocăniță: 250g ciuperci proaspete 3 căței de usturoi 2 fire de cimbrișor 40g unt sare și piper proaspăt râșnite 800g ardei gras 500g brânză de capră Mod de preparare: ...

Citește mai mult

Image Mămăliguță cu tocăniță de ciuperci

Pâine rapidă cu tărâțe și semințe

PÂINE RAPIDĂ CU TĂRÂŢE ŞI SEMINŢE Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: 500g de făină Raftul bunicii 650 1 linguriță de bicarbonat de sodiu 1 linguriță de sare 500ml de lapte bătut 100 de grame de tarâțe amestecate cu semințe Mod de preparare: Nimic nu încălzește mai tare sufletul unei case ca mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor. Descoperă cu această rețetă cel mai plăcut, simplu și rapid mod de a prepara pâine gustoasa, în casă. ...

Citește mai mult

Image Pâine rapidă cu tărâțe și semințe

Mămăliguță cremoasă cu spanac

MĂMĂLIGUȚĂ CREMOASĂ CU SPANAC Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 150 g Raftul bunicii Mălai Extra Gold 250 ml de apă 250 ml smântână pentru gătit ½ linguriță sare 3-4 linguri de parmezan ras (opțional) 300g de baby spanac 30g de rondele de praz 3-4 linguri de ulei de măsline ouă de prepeliță (opțional) Mod de preparare: Suflecaţi mânecile şi puneți la fiert într-o oală încăpătoare apa cu smântâna și sarea. Când începe să fiarb...

Citește mai mult

Image Mămăliguță cremoasă cu spanac