Noutăți

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Mini plăcinte cu căpșuni

Căpșunile sunt vedetele lunii mai, fiind primele fructe de pădure ce încep să se coacă la final de primăvară și pe care le găsim proaspete în piață. Îți propunem să le integrezi într-o rețetă rapidă de mini plăcinte crocante la exterior și cremoase la interior. După ce înveți pașii preparării aluatului, te poți juca cu diferite umpluturi, în funcție de preferințele celor dragi. Mini plăcintele se pot savura atât calde, proaspăt scoase din cuptor, cât și rec...

Citește mai mult

Image Mini plăcinte cu căpșuni

Bile delicioase din cozonacul rămas de la Paște

Se întâmplă deseori ca la câteva zile după sărbători să rămânem cu câteva preparate pe care nu am dori totuși să le risipim. În cazul cozonacului, vestea bună este că îl putem reinterpreta sub forma unui alt desert la fel de gustos.  Modelarea biluțelor din cozonac poate fi o activitate minunată pentru întreaga familie, iar cei mici vor fi încântați să participe la preparare. Cu doar câteva ingrediente și 20 de minute la dispoziție, pregătiți împreună un desert...

Citește mai mult

Image Bile delicioase din cozonacul rămas de la Paște

Tsoureki - cozonac grecesc de Paște

Cozonacul este cel mai iubit desert de sărbători, și nu doar în țara noastră. De Paște, grecii obișnuiesc să prepare Tsoureki, un cozonac împletit destul de asemănător ca textură cu cozonacii românești, dar cu arome inedite de condimente mediteraneene. Vei avea nevoie de două ingrediente specific grecești, dar pe care le poți înlocui în cazul în care nu reușești să le procuri: mahleb este o pudră obținută din măcinarea unui anumit tip de sâmburi de cireș și poate f...

Citește mai mult

Image Tsoureki - cozonac grecesc de Paște

Chec cu zmeură și lămâie

Ne bucurăm mai mult de soare odată cu venirea primăverii, iar cafelele băute pe terasă merg de minune cu un chec răcoritor. Zmeura va fi surpriza plăcută din textura densă a checului pe care ți-l propunem astăzi, iar glazura cu lămâie te va convinge să servești încă o porție. Este o rețetă simplă, rapidă, perfectă pentru vizitele celor dragi, de Florii sau de Paște – datorită formei inedite și a glazurii apetisante, checul cu zmeură va arăta îmbietor așezat pe ...

Citește mai mult

Image Chec cu zmeură și lămâie

Drob de Paște în aluat

2 ore

Drobul nu lipsește de pe nicio masă românească în ziua de Paște, iar fiecare gospodină îl prepară pe placul întregii familii – cu verdeață sau fără, cu ou sau fără, uneori chiar reinterpretat, din ficat de pui sau din linte, pentru cei vegetarieni. Varianta de drob în aluat este cu atât mai savuroasă, textura cremoasă a drobului fiind complimentată de un înveliș ușor crocant. Te provocăm ca anul acesta să îi surprinzi pe cei dragi cu un gust inedit și cu o formă ap...

Citește mai mult

Image Drob de Paște în aluat

Ruladă cu brânză și cireșe

1 oră și 15 minute

Dacă iubești fructele și ești în căutarea unui desert ușor de preparat, care îmbină aluatul dulce cu fructele de pădure acrișoare, încearcă această ruladă plină cu dulceață de cireșe. Blatul este realizat din făină integrală, ceea ce îl face să fie ușor crocant după coacere, însă crema de brânză echilibrează gustul și păstrează textura bogată. Este o rețetă cu ingrediente la îndemână, pe care o poți pregăti chiar și atunci când ești în pană de in...

Citește mai mult

Image Ruladă cu brânză și cireșe

Mini tarte cu carne

1 oră

În vestul Europei, mince pies sunt un preparat traditional foarte popular, fiind umplute cu un mix savuros de fructe uscate și condimente de iarnă. Rețeta noastră de mini tarte cu carne este inspirată de acestea, însă îmbină aroma dulce a fructelor confiate cu carnea tocată. Pentru această rețetă vei avea nevoie de o tava specială pentru brioșe și de aproximativ o oră pentru preparare și coacere. Îi poți implica și pe cei mici, mai ales pentru umplerea și închiderea ta...

Citește mai mult

Image Mini tarte cu carne

Banitsa cu varză

1 oră

Banitsa o degustăm deseori la vecinii noștri bulgari, deși este un preparat tradițional și în Macedonia de Nord și Serbia. Similară cu plăcintele noastre românești umplute cu branză sau legume, banitsa poate fi servită la micul dejun sau ca gustare, caldă sau rece. Specificul acestui preparat este că foile subțiri se formează în formă de melc, plăcinta devenind astfel foarte texturată și crocantă la exterior. Există mai multe variante de banitsa, cu diferite umpluturi,...

Citește mai mult

Image Banitsa cu varză

Prinde gustul călătoriei în jurul României

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie   Bunătăți muntenești   Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, cu dragoste de țară, cu admirație față de tradiții și cu încredere în calitatea produselor Raftul bunicii, obținute din grâu și porumb românesc, pornim într-o călătorie a gustului și a rețetelor autentice din regiunile istorice ale țării noastre. Găsim inspirație în amintirile preparatelor care umpleau bucătăria bunicii de arome care mai de care m...

Citește mai mult

Image Prinde gustul călătoriei în jurul României

Merele, vedeta lunii octombrie în bucătărie

Mărul, ingredientul-vedetă al lunii octombrie   Proaspăt culese ori din piață alese, mari sau mici, drăgălașe, îmbujorate, galbene ori verzi, sănătoase și aromate, merele se numără printre vedetele toamnei! Își merită pe deplin acest statut, după cum, consumate cu regularitate, prezintă atâtea beneficii pentru sănătate! Au un conținut ridicat de fibre, fiind recomandate pentru echilibrul intern și pentru metabolism. Nu conțin grăsimi ori sodiu, iar cele 80 d...

Citește mai mult

Image Merele, vedeta lunii octombrie în bucătărie

Meniu cu căldură și veselie

Meniu cu căldură și veselie   Ziua bună se cunoaște de la micul dejun cu gofre aromate, pufoase la interior, aurii la exterior și înnobilate cu fructele preferate. Bazează-te pe Făina Raftul bunicii, pe ingredintele de calitate enumerate aici, iar urmând pașii din rețeta noastră, ai răsfăț de la prima masă a zilei. Pentru o gustare hrănitoare la școală sau la birou, trebuie doar să ai la-ndemână Mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii, legumele preferate și r...

Citește mai mult

Image Meniu cu căldură și veselie

Avem zile de poveste când #GătimÎmpreună

Mini-brioșe de toamnă   Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa? Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale...

Citește mai mult

Image Avem zile de poveste când #GătimÎmpreună

Meniu cu tradiție și poftă de călătorie

Meniu cu tradiție și poftă de călătorie   Și zilele mai scurte, de sub un soare timid, de toamnă, au nevoie de un răsfăț culinar complet, din zori și până-n seară! Inspiră-te din sugestia noastră de meniu pentru o zi întreagă, cu rețete la-ndemână, arată-ți măiestria în bucătărie și adună-i pe toți la masă. Pentru un mic dejun cu tradiție, ca desprins din basmele românești, pregătește pentru tine și cei dragi lapte cu tocmagi. Primul pas? Suflecă...

Citește mai mult

Image Meniu cu tradiție și poftă de călătorie

Meniu rapid, cu savoare italiană

Meniu rapid, cu savoare italiană   Cu ce ai de gând să-i surprinzi pe cei dragi, de la mic-dejun la cină? Pentru un meniu bogat, variat, cu un strop de savoare italiană, citește în continuare sugestia noastră. Nimic nu încălzește mai tare sufletul unei case ca mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor. Bucură-te de el chiar de la micul dejun, când pregătești o pâine hrănitoare, gustoasă, cu tărâțe și semințe, perfectă pentru sandvich-uri bogate ori pentru...

Citește mai mult

Image Meniu rapid, cu savoare italiană

Meniul cu bunătăți de casă, pentru o zi de vară

Meniul cu bunătăți de casă, pentru o zi de vară   E timpul ca toate frământările ori întrebările despre ce mai poți pregăti de mâncare să ajungă la final și să se cearnă din ele doar bucuria de a găti pentru cei dragi, bunătăți demne de laude. Iată o sugestie de meniu pentru o zi, ușor de pregătit, de urmat ori de completat după bunul tău plac. Începe cu un mic dejun dulce, pregătit din ingrediente pe care le ai la-ndemână: făină 000 Raftul bunicii, g...

Citește mai mult

Image Meniul cu bunătăți de casă, pentru o zi de vară

Primăvara vine cu ajutoare în bucătărie de la Raftul Bunicii

În perioada 9-31 martie, Raftul Bunicii te așteaptă cu drag în magazine! Vino să dăm împreună start primăverii: cu idei de rețete savuroase, o mulțime de premii care să-ți aducă bucurie în bucătărie și, desigur, gama noastră completă de produse: - Faină Albă de Grâu Superioară 000 Raftul Bunicii - Făină Albă de Grâu Superioară pentru Cozonac Raftul Bunicii - Făină Albă de Grâu 650 Raftul Bunicii - Grișul din Grâu Raftul Bunicii - Mălaiul Extra Gold...

Citește mai mult

Image Primăvara vine cu ajutoare în bucătărie de la Raftul Bunicii

Când le pregătești cu dragoste, bunătățile dispar ca prin magie!

În perioada 10-17 noiembrie, Raftul Bunicii te așteaptă cu drag în magazine! Pregătim sărbătorile de iarnă împreună: cu idei de rețete savuroase, o mulțime de premii care să-ți aducă bucurie în bucătărie și, desigur, gama noastră completă de produse pe care le găsești pe rafturile magazinelor: - faină albă de grâu superioară 000 Raftul Bunicii - făină albă de grâu superioară pentru Cozonac Raftul Bunicii - făină albă de grâu 650 Raftul Bunicii - grișu...

Citește mai mult

Image Când le pregătești cu dragoste, bunătățile dispar ca prin magie!