Retete evenimente
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Cinnamon Rolls
Ingrediente aluat:
700g făină 650 Raftul Bunicii
300ml lapte (călduț)
7g drojdie uscată
100g unt lichid
150g zahăr vanilat
1 lingură sare
1 lingurita scortisoara
Ingrediente pentru umplutură:
100 g unt (moale)
200g zahăr brun
70g miere de flori
2,5 linguri scorțișoară
Glazură:
175gr cremă de brânză
80g zahăr pudră
Suplimentar:
150 ml smântână dulce
Cinnamon...
Citește mai mult
Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos
Magia iernii se simte mai bine când afară ninge, cu fulgi mari, pufoși și albi. Chiar dacă anul acesta ninsoarea s-a lăsat așteptată, o poți aduce în farfurie, pregătind o gustare dulce pentru cei iubiți.
Îți împărtășim secretul nostru pentru succesul rețetei: presari cocos din plin și obții un miracol sub forma unor bulgărași, numai buni de savurat acasă, în bucătăria caldă, cu arome îmbietoare și amintiri de povestit în jurul mesei.
Ingrediente
1 cană...
Citește mai mult
Chec de Crăciun, cu fructe confiate
De sărbători, îți propunem un tip de chec special prin ingredientele sale care îi dau o savoare inegalabilă, dar și pentru că se pregătește cu mai mult timp înainte de servire.
După pregătire, păstrează-l între o săptămână și o lună într-un loc uscat și răcoros, dându-i astfel timp să se umple de aroma specială care-i va fermeca pe invitați.
Ingrediente
1 1/2 cană Făină Superioară 000 Raftul bunicii
1 kg amestec din fructele confiate preferate: stafid...
Citește mai mult
Bile delicioase din cozonacul rămas de la Paște
Se întâmplă deseori ca la câteva zile după sărbători să rămânem cu câteva preparate pe care nu am dori totuși să le risipim. În cazul cozonacului, vestea bună este că îl putem reinterpreta sub forma unui alt desert la fel de gustos.
Modelarea biluțelor din cozonac poate fi o activitate minunată pentru întreaga familie, iar cei mici vor fi încântați să participe la preparare. Cu doar câteva ingrediente și 20 de minute la dispoziție, pregătiți împreună un desert...
Citește mai mult
Tsoureki - cozonac grecesc de Paște
Cozonacul este cel mai iubit desert de sărbători, și nu doar în țara noastră. De Paște, grecii obișnuiesc să prepare Tsoureki, un cozonac împletit destul de asemănător ca textură cu cozonacii românești, dar cu arome inedite de condimente mediteraneene. Vei avea nevoie de două ingrediente specific grecești, dar pe care le poți înlocui în cazul în care nu reușești să le procuri: mahleb este o pudră obținută din măcinarea unui anumit tip de sâmburi de cireș și poate f...
Citește mai mult
Drob de Paște în aluat
2 ore
Drobul nu lipsește de pe nicio masă românească în ziua de Paște, iar fiecare gospodină îl prepară pe placul întregii familii – cu verdeață sau fără, cu ou sau fără, uneori chiar reinterpretat, din ficat de pui sau din linte, pentru cei vegetarieni. Varianta de drob în aluat este cu atât mai savuroasă, textura cremoasă a drobului fiind complimentată de un înveliș ușor crocant. Te provocăm ca anul acesta să îi surprinzi pe cei dragi cu un gust inedit și cu o formă ap...
Citește mai mult
Ruladă cu brânză și cireșe
1 oră și 15 minute
Dacă iubești fructele și ești în căutarea unui desert ușor de preparat, care îmbină aluatul dulce cu fructele de pădure acrișoare, încearcă această ruladă plină cu dulceață de cireșe. Blatul este realizat din făină integrală, ceea ce îl face să fie ușor crocant după coacere, însă crema de brânză echilibrează gustul și păstrează textura bogată.
Este o rețetă cu ingrediente la îndemână, pe care o poți pregăti chiar și atunci când ești în pană de in...
Citește mai mult
Mini tarte cu carne
1 oră
În vestul Europei, mince pies sunt un preparat traditional foarte popular, fiind umplute cu un mix savuros de fructe uscate și condimente de iarnă. Rețeta noastră de mini tarte cu carne este inspirată de acestea, însă îmbină aroma dulce a fructelor confiate cu carnea tocată.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de o tava specială pentru brioșe și de aproximativ o oră pentru preparare și coacere. Îi poți implica și pe cei mici, mai ales pentru umplerea și închiderea ta...
Citește mai mult
Babka cu nucșoară și rom
4 ore
Babka este un cozonac deosebit, popular mai ales în nordul și nord-estul țării noastre, unde comunitățile de ucrainieni și polonezi prepară acest desert iubit în țările lor. Rețeta de babka s-a născut în Israel, fiind transmisă din generație în generație prin familiile de evrei. Astăzi, este un cozonac ce câștigă popularitate datorită aromelor perfecte pentru sezonul rece și texturii dense, oferite de forma împletită.
Poate fi savurat de sărbători, alături sau în...
Citește mai mult
Făină 000 pentru prăjituri
Făină 000 pentru prăjituri
Dacă vrei ca prăjiturile să-ți iasă perfect de fiecare dată, alege Făina 000 pentru prăjituri. Deosebit de fină, cu un conținut mai ridicat de amidon, Făina 000 pentru prăjituri e ușor de folosit, iar aluatul iese exact cum ți-ai dorit.
Pentru blaturi fără cocoloașe, modelează amestecul cu blândețe și adaugă dragoste în timp ce gătești. Vei obține preparate crescute frumos, pufoase și moi la interior, cu textură fină și umedă, delo...
Citește mai mult
Prăjitură cu migdale și portocale
1 oră
Prăjitura cu portocale este un minunat omagiu adus iernii. Îmbină gustul dulce al aluatului de tartă, cu aroma acrișoară a portocalelor în două culori. Gustul de migdale se simte delicat în crema delicioasă și vei fi suprins de echilibrul între crocant și untos, la fiecare înghițitură.
Este o rețetă perfectă pentru sezonul rece și poate fi servită atât caldă cât și rece, alături de un vin fiert sau un ceai aromat.
Timp de preparare: o oră
Număr de porții: 8 ...
Citește mai mult
Melci cu dovleac și scorțișoară
1 oră și 15 minute
Scorțișoara este vedeta sezonului rece, perioadă în care vrem să ne desfătăm cu cele mai aromate preparate dulci. Melcii din aluat sunt rețeta ideală pentru întreaga familie, absolut delicioși mai ales când sunt serviți calzi, proaspăt scoși din cuptor.
Deși melcii pot fi aromați cu diferite creme și umpluturi, astăzi vă propunem o rețetă cu dovleac și scorțișoară, inspirată de zilele răcoroase de toamnă.
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Număr de por...
Citește mai mult
Quiche cu legume de primăvară
55 minute
Delicios, plin cu vitamine, ușor de preparat și pe gustul tuturor de acasă, acest quiche cu legume de primăvară va deveni cel mai solicitat preparat, indiferent de sezon.
Timp de preparare: 55 minute
Număr de porții: 6
Ingrediente:
Pentru crustă:
1 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
½ linguriță sare;
¼ cană ulei de măsline;
¼ cană apă foarte rece.
Pentru umplutură:
1 lingură ulei de măsline;
3 dovlecei;
5 căței de...
Citește mai mult
Tort Black Forest cu vișine
2 ore și 30 minute
Tort Black Forest, cunoscut mai degrabă sub denumirea de tort Pădurea Neagră ori Foret Noir, este unul de origine germană, așa cum sugerează și numele. Este un tort cu blat pufos, cu vișine și frișcă din belșug, din care nu lipsește însă nici ciocolata.
Așadar, dacă vrei să pregătești un desert pentru o ocazie specială, care să fie pe gustul tuturor, nu vei da greș cu acest tort Pădurea Neagră, după care se vor da în vânt cu toții, de la mic la mare.
...
Citește mai mult
Tort cu sirop de lămâie și soc
1 oră și 30 minute
Cei dragi poftesc la ceva dulce? Răsfață-i cu acest tort regal cu sirop de lămâie și soc. Te întrebi de ce este regal? Pentru că a fost servit la nunta prințului Harry cu Meghan Markle. Merită, așadar, încercat.
Pe cât de simplu este acest tort cu sirop de lămâie și soc, pe atât este de apreciat.
Timp de preparare: 1 oră și jumătate
Număr de porții: 15
Ingrediente:
Pentru blat:
6 ouă;
100 g iaurt natural;
50 ml lapte;
450 g unt, la te...
Citește mai mult
Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)
1 oră și 30 minute
Pachețelele de primăvară cu legume sunt ideale pentru perioada postului și nu numai. Acestea pot fi servite ca gustare între mese, dar și ca aperitiv la una dintre mesele principale ale zilei. Unde mai pui că sunt ușor de preparat și pe gustul tuturor?
Timp de preparare: 1 oră și jumătate
Număr de porții: 26
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
3 linguri amidon de porumb;
1 ¼ cană apă;
¼ linguriță sare;
1-2 li...
Citește mai mult
Cozonac Babka - rețetă de cozonac evreiesc
3 ore și 30 minute
Cozonacul babka își are originile în comunitățile evreiești din Polonia și Ucraina, însă datorită gustului său a devenit popular în toată lumea. Bucură-i și tu pe cei dragi cu acest desert gustos, potrivit mai ales pentru zilele de sărbătoare.
Timp de preparare: 3 ore și 30 de minute (plus încă 6 ore la crescut)
Număr de porții: 2 cozonaci
Ingrediente:
Pentru aluat:
½ cană lapte;
1 pachet (7 g) drojdie uscată;
1/3 cană zahăr tos;
4 ¼ cană F...
Citește mai mult
Ciorbă de burtă vegană și crutoane din pâine de casă
45 de minute
Ciorba de burtă este una dintre preferatele românilor, mai ales după petreceri sau în zile de sărbătoare. Dacă vrei să îi bucuri pe cei din familie cu o ciorbă la fel de gustoasă chiar și în post, încearcă ciorba de burtă vegană, făcută cu ciuperci pleurotus, care este extrem de gustoasă în compania unor crutoane preparate în casă.
Timp de preparare: 45 minute
Număr de porții: 8
Ingrediente ciorbă de burtă vegană:
500 g ciuperci pleurotus;
1 ceapă m...
Citește mai mult
Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan
2 ore și 40 de minute
Semla este o prăjitură suedeză, consumată tradițional în ziua de Lăsatul Secului. Chiar dacă la aspect se aseamănă cumva cu savarina clasică pe care o știm toți, semla este cât se poate de diferită – chifla nu este însiropată, iar umplutura nu este numai de frișcă, ci conține și pastă de marțipan.
Iată o idee pentru un preparat cu care să îi surprinzi pe cei de acasă, un desert deosebit pe care ar trebui să-l încerci: rețeta de semla – va fi apreciată atât ...
Citește mai mult
Chec din fructe uscate
1 oră și 30 de minute
Un chec din fructe uscate poate fi servit în zi de sărbătoare, însă va fi la fel de apreciat și într-o zi oarecare, alături de o cafea cu caimac.
Checul este gustos în orice variantă, însă dacă îl prepari cu fructe deshidratate, în mod cert vei reuși să îi impresionezi pe cei care îl vor savura.
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute
Număr de porții: 8
Ingrediente:
1 linguriță bicarbonat de sodiu;
1 cană smântână;
1 cană cuburi de papaya con...
Citește mai mult
Tartă cu nuci – de post
1 oră și 45 de minute
O tartă cu nuci îți va potoli pofta de dulce în zilele în care ții post. Mai mult decât atât, fiind extrem de hrănitoare, această tartă poate fi servită chiar și pe post de gustare între mese, nu neapărat ca desert.
Chiar dacă este de post, poate fi servită cu succes și în zile de sărbătoare precum Crăciunul, aspectul și gustul acesteia fiind de nota 10.
Timp de preparare: 1 oră și 45 minute
Număr de porții: 8
Ingrediente pentru aluat:
½ can...
Citește mai mult
Cozonac bejgli
120 de minute
Cozonacul bejgli este un preparat tradițional unguresc, servit în mod deosebit în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Ungurii sunt de părere că semințele de mac atrag prosperitatea, de aceea nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun.
Învață și tu cum să prepari cozonac bejgli pentru a îi surprinde pe cei dragi cu un preparat neașteptat în zilele de sărbătoare și nu numai.
Timp de preparare: 120 minute
Număr de porții: 20 de felii
Ingrediente:
Pen...
Citește mai mult
Tartă delicioasă de pere
40 de minute
O gustoasă tartă de pere, cu nuci pecan în aluat și miros de scorțișoară, îi va aduna în bucătărie pe toți din casă, de la mic, la mare.
Acest desert aparent sofisticat, însă destul de ușor de preparat, merită încercat indiferent de anotimp, însă cel mai potrivit este în zilele reci de toamnă.
Timp de preparare: 40 de minute
Număr de porții: 12 felii
Ingrediente
Pentru aluat:
3 linguri unt, la temperatura camerei;
½ cană zahăr;
¾ li...
Citește mai mult
Fursecuri cu gem
35 minute
Fie că vrei să pregătești o masă specială de Paște, de Crăciun sau de Revelion, ori doar vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un desert fraged și delicios, rețeta bunicii de fursecuri cu gem este cea mai bună alegere mai ales când ai nevoie de un preparat rapid.
Pregătește-ți ingredientele necesare pentru a le avea la îndemână în orice clipă, ia-ți șorțul preferat și în doar câțiva pași poți să obții fursecuri cu gem delicioase, parfumate și adorate de ce...
Citește mai mult
Cozonac trandafir
3 ore
Cunoscut și sub numele de Rosenkrantz, cozonacul trandafir este un preparat vedetă pentru masa de Crăciun. Umplut cu nucă, migdale, marțipan, cacao, fructe sau chiar brânză de vaci, este desertul care va face spectacol la prima vedere și va fi lăudat datorită gustului. Dacă vrei și tu să pregătești un preparat special pentru a impresiona invitații de la masa de Crăciun, pune-ți șorțul preferat, și cu pasiune urmărește pașii din rețetă. Mai repede decât crezi vei avea c...
Citește mai mult
Cozonac cu ciocolată
3 ore
Rețeta de cozonac cu ciocolată este ideală pentru a aduce un plus de magie pe masa de sărbători. Începe noul an cu un desert care va fi îndrăgit de întreaga familie, dar mai ales de copii, datorită compoziției bogate în ciocolată. Chiar și cei care nu se declară fani ai cozonacului vor vrea o bucățică din preparatul tău festiv.
Dacă îți dorești ca acest desert gustos să fie pe masa ta de sărbătoare, urmează rețeta și prepară și tu un cozonac cu ciocolată pufos ...
Citește mai mult
Chec cu mere
1 oră și 5 minute
Checul este un preparat ușor de pregătit, delicios și nelipsit de la mesele de familie. Îndrăgit atât de copii, cât și de adulți, acest desert pufos, aromat și gustos te aduce mai aproape de cei dragi pentru a vă bucura de timpul petrecut împreună.
Urmează pașii din rețetă și creează un preparat delicios care să înnobileze masa de Paște, Crăciun sau Revelion.
Sfaturi pentru cel mai bun chec cu mere
Nu adăuga praf de copt, deoarece aerul pe care spuma de albușuri...
Citește mai mult
Pască fără aluat
60 minute
Vrei să prepari o pască gustoasă, însă îți dorești o rețetă simplă, în câțiva pași, care să nu necesite prea mult timp și multe operațiuni? Încearcă pasca fără aluat, care nu numai ca e ușor de preparat, însă totodată are un gust pregnant de brânză și va fi pe placul tuturor.
De ce să alegi o pască fără aluat? În primul rând, pentru că aroma sa este mai intensă decât a celei cu aluat – aceasta conține mai multă brânză, dar și mai multe ouă. În al...
Citește mai mult
Fursecuri fragede cu unt
40 minute
Îți amintești masa de sărbători de la bunici? Mai mult ca sigur pe ea se regăseau și fursecurile fragede, tăvălite în zahăr pudră, care ți se topeau în gură.
Redescoperă alături de cei dragi acest desert pe cât de rapid de preparat, pe atât de gustos!
Timp de pregătire: 40 minute
Număr de porții: 60 de fursecuri
Ingrediente:
500 g Făină Superioară 650 Raftul Bunicii
400 g unt cu peste 80% grăsime (scoate-l din frigider cu cel puțin o jumătate de or...
Citește mai mult
Fursecuri chinezești cu arahide, dulcele crocant de pe masa de Revelion
30 minute
În tradiția chinezilor, se obișnuiește să se consume aceste fursecuri în special de Anul Nou. Se spune că aduc noroc și voie bună și nu este permis să lipsească de pe masa de revelion.
Ne putem însă bucura de gustul lor în tot restul anului. Așadar, de ce nu îi surprinzi pe cei dragi cu o gustare rapidă și delicioasă?
Timp de pregătire: 30 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
2 căni de Făină Standard 650 Raftul bunicii
4 căni de alune prăjite
...
Citește mai mult
Fursecuri de casă cu stafide
40 minute
Nu există aniversare sau sărbătoare în familie fără tradiționalele fursecuri cu stafide pe masă. Ce ai zice însă, dacă de data asta ai renunța să cumperi fursecurile de la cofetăria preferată și, mai degrabă, le-ai pregăti chiar tu. Bucuria familiei tale va fi de două ori mai mare, iar gustul fursecurilor cel puțin de două ori mai bun.
Pentru a le potența gustul, servește-le la cafea, aromele acestora se vor împleti și se vor completa reciproc, iar rezultatul va fi ui...
Citește mai mult
Cozonac de post cu nuci, stafide și cacao
2 ore
Mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor îți amintește de zilele fericite, în care nu aveai nicio altă preocupare în afară de joacă? Nu ai da o felie de cozonac cald pe niciun desert sofisticat? Chiar dacă ții post în această perioadă, te poți bucura de un cozonac pufos, crescut bine și umplut cu ce ai mai bun prin bucătărie. Există rețete de cozonac fără lapte și ouă așa că postul nu trebuie să te descurajeze.
Pune-ți un șort de bucătărie colorat, suflecă-...
Citește mai mult
Chec cu portocale, pufos și aromat
55 minute
Checul este un desert pe placul celor dragi ție? Surprinde-i cu o variantă reinterpretată, cu aromă de portocale și gust de vacanță.
Pentru succes garantat, îți recomand să îl servești alături de un pahar de limonadă rece ori cu o cafea neagră, cu caimac din belșug.
Timp de pregătire: 55 minute
Porții: 1 chec
Ingrediente:
250 g de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii
3 ouă mari
200 g de zahăr
150 g de unt topit
2 lingurițe de praf de copt
1 ...
Citește mai mult
Turtă dulce de casă
20 minute
Spiritul sărbătorilor de iarnă este îmbibat în arome irezistibile de scorțișoară, măr și vin fiert. Atunci când vine vorba de prăjiturele, vedeta târgurilor de Crăciun este întodeauna turta dulce. Îndrăgită atât de copii, cât și de adulți, turta dulce este un desert ușor de făcut, foarte gustos și care poate fi găsită în cele mai drăgălașe forme, de la brăduți, la steluțe, omuleți sau chiar fulgi.
Ce ar fi dacă anul acesta le-ai face o surpriză celor dragi...
Citește mai mult
Tort de morcovi
2 ore
Ce este mai potrivit pentru răsfățul celor mici decât un tort de morcovi ușor și rapid de preparat? Pregătește-ți ingredientele necesare, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi vei avea un tort delicios și sănătos pe care să-l savurezi alături de cei dragi.
Timp de preparare: 2 ore
Număr de porții: 13 felii
Ingrediente
Pentru blat:
280 g Făina Superioară 000 Raftul bunicii
225 ml ulei
1 pliculeț praf de copt
1/4 linguriță bicarb...
Citește mai mult
Tort cu frișcă
1 oră și 10 minute
Noaptea de Revelion este una dintre cele mai speciale ocazii din întregul an și este un prilej de a-i aduce pe cei dragi mai aproape de tine. Mirosul de brad, muzica, bucatele și atmosfera de familie creează un cadru ideal pentru a da startul unui nou an norocos.
Din perspectiva bucatelor, tortul cu frișcă este vedeta mesei de Revelion, fiind un mod delicios de a sărbători trecerea dintre ani alături de familie sau prieteni. Dacă vrei ca anul acesta să ai un tort deosebit pe masa t...
Citește mai mult
Cozonac cu nucă
3 ore și 45 minute
De sărbători, cozonacul este un preparat nelipsit de pe masa în jurul căreia se strâng toți membrii familiei, cu mic cu mare. Fie el cu nucă, stafide, cacao sau rahat, cozonacul este un deliciu culinar de la care nu putem face rabat.
Tocmai de aceea, te invităm să descoperi rețeta de cozonac cu nucă a bunicii, pe care să o pregătești și tu în prag de sărbătoare pentru cei apropiați. Pentru că nimic nu se compară cu bucuria pură din ochii celor dragi, atunci când mușcă...
Citește mai mult
Mucenici muntenești
1 oră și 20 minute
9 martie este o zi de tradiție pentru români, unde creștinii din toată țara serbează cei 40 de Sfinți din Sevastia. În diversele colțuri ale țării, se practică obiceiul preparării rețetelor de mucenici. Tradițiile sunt diferite în funcție de zonă, iar rețetele impresionează prin gustul lor cuceritor.
În timp ce în Moldova se obișnuiește servirea mucenicilor la cuptor, preparați dintr-un aluat asemănător cu cel al cozonacului, în Muntenia, tradiția mucenicilor se p...
Citește mai mult
Mucenici moldovenești
1 oră și 20 minute
Prepararea mucenicilor moldovenești este una dintre cele mai frumoase tradiții românești păstrate până în zilele noastre.
Multă lume îndrăgește gustul delicios al mucenicilor, dar puțini cunosc adevărata semnificație a acestora. Povestea lor a început pe vremea împăratului Licinius, unde 40 de soldați creștini au fost omorâți deoarece au refuzat să se închine idolilor. În cinstea credinței lor, astăzi încă se obișnuiește ca femeile să prepare, în data de 9 mar...
Citește mai mult
Cozonac bucovinean
1 oră și 30 minute
Astăzi îți aducem mai aproape gusturile din Bucovina, sub forma unui desert mult apreciat și căutat la noi în țară, mai ales în perioada sărbătorilor. Este vorba despre cozonacul bucovinean, al căror secrete de preparare au fost păstrate cu sfințenie în această regiune a țării, și transmise de bunici fiicelor și nepoatelor lor.
Prin viu grai, cântărind ingredientele din ochi fără a da greș și dându-și seama că aluatul de cozonac este gata atunci când li se despri...
Citește mai mult
Făina Superioară 000 pentru Cozonac
Făina Superioară 000 pentru Cozonac
Cei mai gustoși cozonaci sunt fără îndoială cei făcuți cu mâna ta, acasă în bucătărie. Însă desigur, un cozonac pufos, frumos crescut, bine copt și rumenit depinde atât de iscusința ta la frământat, cât și de calitatea făinii pe care ai ales-o pentru aluat.
Pentru o preparare de succes, îți recomandăm să folosești Făina Superioară 000 pentru Cozonac de la Raftul bunicii. Aceasta este o făină superioară albă, fină și puf...
Citește mai mult
Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți din Crișana
3 ore
Călătoria noastră culinară prin frumoasa Românie continuă, de această dată cu un popas în Crișana, o regiune bogată în istorie și tradiții unice, cu peisaje deosebite, care-ți umplu inima de mândrie. Iar fiindcă drumul a fost lung și presărat cu multe comori culinare, ne-am gândit să ne înfruptăm și din bunătățile locale de aici.
Bucatele tradiționale din Crișana care ne-au cucerit pe loc sunt mămăliga toponita, plăcinta întinsă și cornulețele cu magiun. Cl...
Citește mai mult
Tartă cu ștevie și ceapă verde
Tarta este un fel de mâncare fin, care poate fi reinterpretat la infinit și prin care poți aduce de fiecare dată zâmbete pofticioase pe chipurile celor dragi. În această primăvară, îți propunem o rețetă de tartă sărată cu verdețuri, care să aducă un plus de prospețime mesei în familie.
Timp de pregătire: 2 ore
Număr de porții: 6
Ingrediente
Pentru aluat
250 g Făină 000 Raftul bunicii
100 g unt
1 ou
1 lingură de lapte rece
1 vârf de cuțit de sare
P...
Citește mai mult
Iepurași din aluat de chifle
Anul acesta, pregătește-le celor mici pentru masa de Paști niște pâinici nemaipomenit de drăgălașe: iepurași rumeniți și gustoși foc!
Timp de pregătire: 1 oră și 20 de minute
Număr de porții: 6-10
Ingrediente
330 g Făină 650 Raftul bunicii
¼ cub de drojdie proaspătă
180 ml lapte cald
55 g unt
1 ou bătut pentru uns
1 gălbenuș de ou
1 linguriță de zahăr
1/2 linguriță de sare
Câteva stafide pentru ochii iepurașilor
Mod de prepar...
Citește mai mult
Cozonac Rosenkranz
Cozonacul Rosenkranz este mai ușor de făcut și mai aspectuos decât cozonacul tradițional. În plus, textura diferită îl face irezistibil. Melcișorii îngrămădiți, umpluți din belșug cu nucă și copți împreună la adăpostul lipicios al zahărului ars, vor cucerii toți mesenii de Paști.
Timp de pregătire: 1 oră și 15 minute
Număr de porții: 8-10
Ingrediente
Pentru aluat
800 g Făină 000 Raftul bunicii
500 ml lapte
30 g drojdie proaspătă sau 10 g droj...
Citește mai mult
Sfaturi pentru o pască reușită
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași rapizi, iar pentru gospodinele desăvârșite, această perioadă este o oportunitate excelentă de a-și reuni membrii familiei în jurul mesei și a-i încânta cu bunătăți de casă absolut delicioase.
Din dragoste pentru gătit și toți ai casei, pregătirile pentru masa de Paște încep de obicei mai devreme, cu punerea la punct a listei de cumpărături, cu socotirea numărului de invitați, cu planificarea zilelor în care se vor prepara buc...
Citește mai mult
Meniul de Paști complet: idei și rețete pentru o masă festivă în familie
Sărbătorile Pascale marchează una dintre cele mai frumoase perioade din an: renașterea naturii și totodată a Mântuitorului Iisus Hristos. Profităm de cele 3 zile de sărbătoare pentru a ne strânge, cu mic, cu mare, în jurul mesei și a ne înfrupta din bucate tradiționale pregătite cu sârg, după rețeta bunicii. Masa de Paști este un prilej de mare bucurie în sânul familiei: generații întregi se strâng în aceeași casă, ciocnesc ouăle roșii sau pe cele frumos încondeiat...
Citește mai mult
Prăjitură cu cremă de trandafiri
Nu-i așa că visezi să faci o prăjitură la care nu se așteaptă nimeni și care să devină instant un dulce clasic în familia ta? Ce-ai spune de o prăjitură cremoasă, cu o aromă surprinzătoare de trandafiri?
Timp de preparare: 2 ore
Număr de porții: 6
Ingrediente
Pentru blat
150 g făină 000 Raftul bunicii
150 g unt moale, 80% grăsime
150 g ciocolată amăruie
30 g cacao
5 ouă
100 g zahăr pudră
100 g zahăr cristal
2 linguri de petale de tra...
Citește mai mult
Pâine de casă ”Te iubesc”
Cu o pâine de casă, proaspăt scoasă din cuptor, poți cuceri pe oricine. Și, dacă o modelezi într-o formă grăitoare, inima celui drag e câștigată definitiv.
Anul acesta, cu ocazia minunatei sărbători tradiționale Dragobete, ne suflecăm mânecile și pregătim o pâine specială, care va aduce încântare și zâmbete pe chipurile iubite.
Alege dintre cele trei variante pe care ți le propunem – pâine cu măsline, cu semințe de dovleac sau cu ceapă caramelizată – cea...
Citește mai mult
Rețete de Sărbători – cum compui un meniu festiv
Crăciunul este sărbătoarea pe care o aștepți cu nerăbdare încă de la jumătatea anului. Știi cum se spune, niciodată nu este prea devreme pentru a te pregăti de sosirea sărbătorii încununate de magie.
În afară de importanța religioasă a celor 3 zile în care celebrăm miracolul nașterii lui Iisus Hristos, Crăciunul are și o semnificație emoțională – este acea perioadă din an în care oriunde te-ai afla, te întorci mereu acasă, în sânul familiei, pentru a petrece...
Citește mai mult
12 decembrie: Cozonac – ”Sarea-n bucate”
În povestea cu tâlc ”Sarea-n bucate”, la nunta fetei mici a împăratului ”se întinse o masă d-alea împărăteştile, cu fel de fel de mâncări, de băuturi, de plăcinte şi de alte bunătăţi, de să-ţi lingi şi degetele când le vei mânca. Mireasa poruncise bucătarilor ce bucate să gătească” și ne imaginăm că au fost tare, tare gustoase. Pe masa nuntașilor ar fi fost cu siguranță și câțiva cozonaci mari, pufoși și parfumați. Iată și rețeta, pentru un rezul...
Citește mai mult
Dovleacul, ingredientul vedetă al lunii noiembrie. 3 delicii portocalii
Printre vedetele toamnei, alături de mere, dovleacul ocupă un binemeritat loc de cinste în bucătărie, iar motivele sunt nenumărate: este un ingredient care merge de minune în combinații culinare dulci și sărate, ca fel principal, gustare sau desert, cu rezultate care întrec mereu așteptările.
De ce? Pentru că textura, aroma și culoarea sa fac din orice preparat o minunăție, pe care mai întâi vei dori să o pozezi, apoi să o savurezi în tihnă, ca să te bucuri cât mai ...
Citește mai mult
Tartă-trandafir cu mere
90 minute
Tartă-trandafir cu mere
Pentru atunci când găzduiești o petrecere ori pur și simplu vrei să faci un desert inedit, care să fure priviri, pregătește tarta-trandafir! Petalele – felii aromate de măr, pudrate cu scorțișoară, crusta – crocantă și cu o culoare de chihlimbar, aspectul – de fotografiat, iar gustul – de lăudat! Urmează pașii de mai jos și dă-ne de veste pe Facebook dacă rezultatul s-a bucurat de aplauze!
Ingrediente:
Pentru crustă...
Citește mai mult
Brioșe-trandafir cu măr
30 minute
Brioșe-trandafir cu măr
Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?
Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale...
Citește mai mult
Tort cu ciocolată și afine
20 minute
Tort cu ciocolată și afine
Un desert cu ciocolată decandentă, cu care să-ți dai pe spate invitații ori care să-ți înveselească instant ziua? Hmmmmm...În plină vară, pregătește un tort delicios, cu afine proaspete și aromate. La cum va arăta desertul la final, vei înțelege de ce merită să-l împarți cu cei dragi și să primești aplauze furtunoase.
Timp de pregătire: 1 oră
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g Făină 000 Raftul bunicii
100 ...
Citește mai mult
5 sfaturi pentru bunătăți pregătite cu succes la cuptor
5 sfaturi pentru bunătăți pregătite cu succes la cuptor
Pentru ca pregătirea bunătăților la cuptor să fie fără emoții, doar cu bucurie, avem pentru tine 5 sfaturi prin care îți poți îmbunățăți metoda de copt și pentru a te asigura că ai succes de fiecare dată.
1. Aprovizionează-ți cămara cu produsele de bază, pentru a fi pregătită oricăror situații. Chiar și acelora cu musafiri-surpriză, pofte de weekend sau inspirații de moment.
2. Folosește ing...
Citește mai mult
5 sfaturi pentru o pască reușită
5 sfaturi pentru o pască reușită
Pentru ca pregătirile pentru masa de Paște să fie doar cu bucurie, avem pentru tine 5 sfaturi pentru o pască reușită.
1. Pentru aluat, folosește Făina Superioară 000 pentru Cozonac. Este o făină de calitate, albă, finǎ şi pufoasǎ, fără aditivi sau amelioratori adăugați.
2. Amestecă drojdia cu zahăr și lapte călduț, apoi las-o la odihnit. Dacă alegi să faci o pască fără aluat, sari peste acest sfat.
3. Pune 1 lingură de Griș d...
Citește mai mult
Prăjitura Gerbeaud
2 ore
PRĂJITURA GERBEAUD
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente pentru aluat:
500 g făină 000 Raftul Bunicii
100 g zahăr
25 g drojdie proaspătă
200 g unt
2 ouă
250 g smântână (25% grăsime)
un vârf de cuțit de sare
coajă de lămâie rasă (bio – netratată chimic)
Ingrediente pentru umplutură:
400 g gem de caise
250 g nucă măcinată
200 g zahăr
Ingrediente pentru glazură:
200 g zahăr
100 ml apă
60 g cacao
50 g unt
Astăzi am găsit inspirație în pră...
Citește mai mult
Mini-quiches de primăvară și drob aromat în aluat
3 ore
MINI-QUICHES DE PRIMĂVARĂ ȘI DROB AROMAT ÎN ALUAT
Timp de preparare: 3 ore
Mini-quiches de primăvară
Ingrediente pentru aluat:
200 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii
100 g unt
50 ml apă
1 vârf de cuțit de sare
Ingrediente pentru umplutură:
250 g brânză de vaci
20 g unt
200 ml smântână
4 ouă
2 cepe albe
1 cățel de usturoi
2 fire de ceapă verde
1 mână de baby spanac proaspăt
1 vârf de cuțit de sare
1 vârf de cuțit de piper
Drob aromat...
Citește mai mult
Pască cu brânză și stafide
1 oră și 15 minute
PASCĂ CU BRÂNZĂ ȘI STAFIDE
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Ingrediente pentru aluat
150 g unt
4 linguri smântână
3 linguri de grăsime topită sau ulei
drojdie proaspătă cât o măslină
Făină 000 pentru Cozonac Raftul Bunicii cât cuprinde
2 g sare
3 linguri de lapte călduț
2 g zahăr
Ingrediente pentru umplutură
50 g Făină 000 pentru Cozonac Raftul Bunicii
50 g Griș din Grâu Raftul Bunicii
500 g brânză de vaci
200 g zahăr
50 g unt
200 g sta...
Citește mai mult
Tartă cu dragoste și gem de căpșuni
1 oră și 15 minute
TARTĂ CU DRAGOSTE ȘI GEM DE CĂPȘUNI
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Ingrediente:
300 g făină 000 Raftul Bunicii
200 g zahăr
150 g unt (din care păstrezi 1 linguriță pentru a unge tava)
3 ouă (unul pentru uns pe deasupra)
1 lingură ulei
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
coaja de la o lămâie și coaja de la o portocală
1 esență de vanilie
300 g gem de căpșuni
Cauți un desert pentru după-amiezi de weekend, perfect pentr...
Citește mai mult
Meniu de Revelion pentru pregătiri fără griji
4 ore
MENIU DE REVELION PENTRU PREGĂTIRI FĂRĂ GRIJI
Timp de preparare: 4 ore
Meniu de Revelion:Chec aperitiv
Mini pateuri cu cașcaval
Sărățele de casă
Plăcintă cu brânză sărată
Mușchiuleț de porc
Salată de sfeclă roșie cu hrean
Prăjitură cu brânză dulce și stafide
Prăjitură cu nucă și ciocolată
Pentru o noapte de vis, multe zile de pregătiri!
Noaptea dintre ani poartă cu sine o încărcătură simbolică, cu speranța unui An Nou ...
Citește mai mult
Cozonac rapid și savuros fără frământare
130 minute
Parcă sărbătorile sunt incomplete fără tradiționalul cozonac pregătit după rețeta mamei tale, nu-i așa? În această perioadă din an, este foarte probabil te simți puțin intimidată de timpul care se scurge foarte repede, de cumpărăturile și pregătirile necesare în prag de sărbătoare, dar și de preparatele tradiționale pe care încă le mai ai de pregătit.
Având în vedere cât de agitată ești pentru a fi gata la timp cu toate, s-ar putea să fii tentată să sari pe...
Citește mai mult
Turtă dulce cu merișoare
50 minute
TURTĂ DULCE CU MERIȘOARE
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente necesare pentru aproximativ 15 bucăți:
50 g făină 000 Raftul bunicii
200 g amestec fructe confiate şi diferite tipuri de nuci
2 ouă
125 g zahăr
1 linguriță de coajă de lămâie rasă
câte un vârf de cuţit de cuişoare şi nucşoară măcinată
1/2 linguriță de scorţişoară
1 lingură de rom
175 g migdale măcinate
60 g zahăr pudră
2-3 linguri de merişoare
Mod de preparare:
...
Citește mai mult
Fursecuri pupici
1 oră
FURSECURI PUPICI
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente pentru circa 15 bucăți:
Pentru aluat:
200 g făină 000 Raftul bunicii
1 lingură cafea instant 3 in 1
125 g unt rece
75 g zahăr
1 gălbenuş de ou
3 linguri drajeuri mici colorate pentru decor și nuci sau alune mărunţite
Pentru umplutură:
100 g ciocolată albă
50 ml smântână (de gătit)
Mod de preparare:
Aceste fursecuri sunt mai mult decât un dulce: sunt micuțe dovezi de prietenie sau iubire, frage...
Citește mai mult
Biscuiți vis de ciocolată
45 minute
BISCUIȚI VIS DE CIOCOLATĂ
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente pentru circa 40 de bucăți:
350 g făină 000 Raftul bunicii
250 g miere
50 g zahăr brun
1 lingură zahăr vanilat
1 ou
1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu și 1 vârf de cuţit bicarbonat de amoniu
1 linguriță scortişoară
1 vârf de cuţit cardamon
1/2 linguriță cuişoare măcinate
1 linguriță anason măcinat
60 g cristale de zahăr brun
câte 25 g de ciocolată albă, ciocolată ...
Citește mai mult
Tartă rustică cu piersici
85 minute
TARTĂ RUSTICĂ CU PIERSICI
Timp de preparare: 85 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
O cană și jumătate de făină 650 Raftul bunicii
O linguriță de sare
1/2 pachet de unt foarte rece, tăiat cubulețe
1/2 cană de apă rece ca gheața
Pentru umplutură:
1/2 kg de piersici tăiate felii
1/4 cană de zahăr
O linguriță de zeamă de lămâie
2 lingurițe de amidon de porumb
Câteva cubulețe foarte mici de unt
Pentru glazură:
1/4 cană de miere
O lingură de...
Citește mai mult
Plăcintă cu brânză sărată
2 ore
PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ SĂRATĂ
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente:
Pentru foi (3 bucăți):
făină 000 Raftul bunicii cât cuprinde
2 ceșcuțe de apă caldă
6 linguri de ulei
15-20 g de drojdie proaspătă
Compoziția pentru umplutură:
750 g de brânză sărată (frământată sau dată pe răzătoare)
750 g brânză proaspătă nesărată
coajă de lămâie rasă sau esență de rom (opțional)
Compoziția pentru uns:
2 ouă
2-3 linguri de smântână grasă
...
Citește mai mult
Chec cu ciocolată
60 minute
CHEC CU CIOCOLATĂ
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
Pentru 2-3 tăvi:
300 g făină 000 Raftul bunicii
8 ouă
300 g zahăr
8 linguri de ulei
4 linguri de cacao
1 praf de copt
esență de rom (opțional)
bucăți de ciocolată de menaj (după gust, se poate folosi ciocolată amăruie)
Mod de preparare:
Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri, ca atunci când făceai echipe pentru „Țară, țară, vrem ostași!”. Pune treptat cele 8 linguri de ulei...
Citește mai mult
Turtă dulce
180 minute
TURTĂ DULCE
Timp de preparare: 180 de minute
Ingrediente:
Turtă dulce:
750 g făină 000 Raftul bunicii
220 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr
1 ou
1 linguriță coajă rasă de portocală
½ linguriță ghimbir măcinat
2 lingurițe scorțișoară
¼ linguriță piper măcinat
½ linguriță sare
1 linguriță bicarbonat de sodiu
Sirop caramel:
100 ml apă fierbinte
250 g zahăr
Glazură:
1 albuș de ou
zeama de la o jumătate de lămâie
210 g zahăr ...
Citește mai mult
Cozonac cu migdale
120 minute
COZONAC CU MIGDALE
Timp de preparare: 120 de minute
Ingrediente:
1 kg făină Raftul bunicii 000 pentru cozonac
7 gălbenușuri
4 albușuri
300 g de zahăr
250 g de unt
2 linguri de ulei
lapte cât se cere (circa ½ litru)
1 lingură de rom
vanilie
50 g drojdie
1 linguriță rasă de sare
Ingrediente compoziție:
2 linguri de unt topit
150 g migdale
100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Să trecem la treabă! Începe, așadar, cu prepararea aluatului. Înmoaie droj...
Citește mai mult
Biscuiți oglinjoare
15 minute
OGLINJOARE
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
300 g făină Raftul bunicii 000
200 g unt 80% grăsime, scos din frigider cu o oră înainte
100 g zahăr pudră
1 ou întreg
extract sau miez de vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
un strop de sare
2 vârfuri de cuțit de praf de cuișoare
½ linguriță de praf de scorțișoară
2 vârfuri de cuțit de praf de cardamom
Pentru umplutură: gem de cireșe, caise, zmeură, coacăze, peltea sau dulceață de gutui sau cremă d...
Citește mai mult
Pască din Bucovina
150 minute
PASCĂ DIN BUCOVINA
Timp de preparare: 150 de minute
Ingrediente:
Pentru blat:
500 gr de făină Raftul bunicii 000 pentru Cozonac sau albă superioară 000
2 ouă
100 gr de zahăr
100 gr de unt
1 plic de zahăr vanilat
300 ml lapte călduț
20 gr de drojdie
Pentru umplutură:
500 gr de brânză de vaci
2 ouă
100 gr de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
2 linguri de esență de rom
50 gr de stafide
Mod de preparare:
Primul pas este să cerneți cu mult...
Citește mai mult
Cozonaci pufoși
180 minute
COZONACI PUFOŞI
Timp de preparare: 180 de minute
Ingrediente:
1 kg de Făină Superioară 000 pentru cozonac Raftul bunicii
50 g de drojdie
400 ml de lapte călduț
300 g de zahăr
6 ouă și un gălbenuș
150 g de unt
1 lingură de extract de vanilie
coaja rasă de la două lămâi si puțin ulei vegetal pentru modelat
Pentru crema aromată de nuci:
300 g de miez de nucă; 150 ml lapte
70 g de zahăr; 4 linguri de cacao
2 linguri de rom
Mod de preparare:
Pri...
Citește mai mult
Mucenici moldovenești
120 minute
MUCENICI MOLDOVENEȘTI
Timp de preparare: 120 de minute
Ingrediente:
500g Raftul bunicii Făină pentru cozonac
7g de drojdie uscată
50g de zahăr
¼ linguriță de sare
120g de unt topit
3 ouă
200 ml lapte
100g de miez de nucă măcinat
150g de miere de salcâm
250 ml apă
Mod de preparare:
Pentru început aveți nevoie de multă voie bună!
Apoi, pregătiți un bol încăpător în care amestecaţi făina cu sarea, zahărul și drojdia. Spargeți deasupra 2 ouă, t...
Citește mai mult