Retete
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Tartă cu ghimbir și pere
Vrei să prepari un desert gustos, dar totodată extrem de hrănitor? Încearcă o tartă cu ghimbir și pere, ușor de preparat, dar și cu multe beneficii pentru sănătate. Perele sunt benefice pentru digestie, în timp ce ghimbirul are efecte antiinflamatoare.
Timp de preparare: 4 ore
Număr de porții: 6
Ingrediente:
210 g unt;
360 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
80 g zahăr tos;
2 g sare;
1 gălbenuș de ou + încă unul, pentru uns;
45 ml apă rece;
...
Citește mai mult
Syrniki - clătite groase rusești
Syrniki sunt un fel de clătite groase cu brânză, de origine ucrainiană, care se aseamănă foarte mult cu papanașii românești. Poți pregăti acest preparat dulce fie pentru mic dejun, fie pentru a-l servi ca desert. Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pentru a prepara syrniki, ceea ce înseamnă că este un desert foarte rapid.
Timp de preparare: 20 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
2 căni telemea rasă;
4 ouă mari;
¾ cană + ½ cană Făină...
Citește mai mult
Rava ladoo, bomboane indiene din griș cu nuci caju
Rava Ladoo sunt bomboane din griș îmbogățite cu gustul stafidelor și al nucilor caju, un desert fin, delicios și totodată extrem de plăcut estetic. Un dulce de casă de care cu greu te vei putea sătura.
Timp de preparare: 20 minute
Număr de porții: 20 de bomboane
Ingrediente:
1 cană Griș din Grâu Raftul bunicii;
20 stafide;
1 mână nuci caju, tăiate bucățele;
2 linguri nucă de cocos uscată;
2 linguri unt Ghee (unt clarificat);
5-6 linguri ...
Citește mai mult
Tartă cu nuci – de post
O tartă cu nuci îți va potoli pofta de dulce în zilele în care ții post. Mai mult decât atât, fiind extrem de hrănitoare, această tartă poate fi servită chiar și pe post de gustare între mese, nu neapărat ca desert.
Chiar dacă este de post, poate fi servită cu succes și în zile de sărbătoare precum Crăciunul, aspectul și gustul acesteia fiind de nota 10.
Timp de preparare: 1 oră și 45 minute
Număr de porții: 8
Ingrediente pentru aluat:
½ can...
Citește mai mult
Mămăligă la grill cu roșii și rozmarin - de post
Mămăliga este un preparat extrem de hrănitor, dar totodată și foarte gustos. Ușor și rapid de preparat, aceasta poate fi ideală pentru masa de prânz, dar și pentru cina ta din zilele de post. Încearcă această rețetă de mămăligă la grill cu roșii și rozmarin și cu siguranță nu vei da greș!
Timp de preparare: 45 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente pentru roșiile coapte:
350 g roșii cherry;
2 linguri oțet balsamic;
3 căței usturoi zdrob...
Citește mai mult
Cozonac bejgli
Cozonacul bejgli este un preparat tradițional unguresc, servit în mod deosebit în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Ungurii sunt de părere că semințele de mac atrag prosperitatea, de aceea nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun.
Învață și tu cum să prepari cozonac bejgli pentru a îi surprinde pe cei dragi cu un preparat neașteptat în zilele de sărbătoare și nu numai.
Timp de preparare: 120 minute
Număr de porții: 20 de felii
Ingrediente:
Pen...
Citește mai mult
Empanadas - specialitate mexicană
Vrei un aperitiv inspirat de bucătăria mexicană, cu care să îți impresionezi musafirii? Sau poate o gustare rapidă, pe placul celor mari, dar mai ales a celor mici? Oricum ar fi, empanadas sunt preparatele pe care trebuie neapărat să le încerci! Ușor de gătit, dar și de mâncat, acestea pot fi servite atât la o masă în familie, cât și la petreceri cu mai mulți invitați.
Timp de preparare: 1 oră
Număr de porții: 10
Ingrediente:
Pentru aluat:
3 căni Mălai ...
Citește mai mult
Tartă tatin de legume
Tarta tatin este, în forma ei originală, preparată cu mere caramelizate în unt și zahăr. Ei bine, te provoc să încerci o rețetă de tartă tatin diferită de această dată – cu legume caramelizate. Poate fi servită cu succes pe post de gustare între mese, însă poate fi totodată și un aperitiv inspirat sau o masă de prânz consistentă.
Timp de preparare: 55 minute
Număr de porții: 6
Ingrediente pentru aluat:
225 g Făină 000 Raftul Bunicii;
1 linguriță s...
Citește mai mult
Budincă din pâine
Vrei să prepari un desert gustos și hrănitor, însă nu ai foarte multe ingrediente la îndemână? Încearcă budinca din pâine – nu numai că vei obține un desert pe cinste, însă totodată vei folosi și pâinea întărită, pe care nu o mai consumi.
Timp de preparare: 45 minute
Număr de porții: 6
Ingrediente:
2 căni lapte;
2 linguri unt;
1 linguriță esență de vanilie;
1/3 cană zahăr;
un praf de sare;
6 căni pâine mai veche, ...
Citește mai mult
Pâine cu maia de casă
Nimic nu miroase mai bine decât o pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor. Indiferent de anotimp, aceasta va fi la fel de apreciată. Poate fi servită ca atare, dar și alături de mâncăruri tradiționale precum salata de vinete, ciorba acră, ostropelul de pasăre ori gulașul.
Ceea ce este deosebit la această rețetă de pâine de casă este faptul că este preparată cu maia – o drojdie naturală, fermentată chiar de tine.
Timp de preparare: 6 ore
Număr de porții: 1 ...
Citește mai mult
Tartă delicioasă de pere
O gustoasă tartă de pere, cu nuci pecan în aluat și miros de scorțișoară, îi va aduna în bucătărie pe toți din casă, de la mic, la mare.
Acest desert aparent sofisticat, însă destul de ușor de preparat, merită încercat indiferent de anotimp, însă cel mai potrivit este în zilele reci de toamnă.
Timp de preparare: 40 de minute
Număr de porții: 12 felii
Ingrediente
Pentru aluat:
3 linguri unt, la temperatura camerei;
½ cană zahăr;
¾ li...
Citește mai mult
Gogoși berlineze
Cui nu îi plac gogoșile? Un răsfăț pufos și aromat, care pur și simplu vine de minune să ne alinte în orice moment al zilei! Spre deosebire de gogoșile clasice, cu care suntem noi obișnuiți, gogoșile berlineze sunt umplute din belșug cu gem și tăvălite prin zahăr pudră.
Încearcă și tu o rețetă simplă ca bună ziua!
Timp de preparare: 2 ore și 20 de minute
Număr de porții: 12
Ingrediente
Pentru aluat:
1 ½ linguriță de drojdie uscată;
½ cană...
Citește mai mult
Funnel Cake sau gogoși la pâlnie
Funnel cake sau gogoșile la pâlnie este un desert extrem de ușor de preparat, dar care arată incredibil de frumos, datorită tehnicii de turnare a gogoșilor în tigaie – cu pâlnia.
Este un desert cu care vei impresiona pe oricine, de la bunici drăgătoși la copii pofticioși, așa că pune-ți șorțul de bucătărie preferat și află cum poți face vestita funnel cake sau gogoși la pâlnie la tine acasă.
Timp de preparare: 45 minute
Număr de porții: 4 gogoși mari sau ...
Citește mai mult
Prăjitură în foi de napolitane cu nuci și caramel
Când ți se face poftă de ceva bun, întoarce-te cu gândul la vremurile copilăriei și la prăjiturile cu care obișnuia să te răsfețe bunica. Noi ne-am amintit cu drag de gustul napolitanelor făcute în casă, așa că ți-am pregătit o rețetă de prăjitură în foi de napolitane cu nuci și caramel.
Dacă vrei să prepari această prăjitură pentru cei dragi, ține cont de faptul că foile de napolitane de casă au nevoie să stea într-un loc uscat și răcoros timp de 24 de or...
Citește mai mult
Prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă
Bucură-te de prospețimea nectarinelor și include-le într-un desert care va aduce multă bucurie meselor servite în familie. Prăjitura cu nectarine la care poftim astăzi are un ingredient-surpriză: blatul de mămăligă. Da, ai citit bine!
Dacă ți-am stârnit curiozitatea, suflecă-ți mânecile și hai să ne apucăm de gătit o minunată prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă.
Timp de preparare: 50 minute
Număr de porții: 1 tavă de 20 cm
Ingrediente:
Pent...
Citește mai mult
Pâine pull-apart cu brânzeturi, sos pesto și busuioc
Nu trebuie să așteptăm ocaziile speciale (Paște, Crăciun) pentru a putea găti cu Făina Superioară 000 pentru Cozonac de la Raftul bunicii. Există o mulțime de rețete de pâine pufoasă pe care le poți încerca acasă și asezona cu verdețuri proaspete, ce-i vor oferi un gust aparte.
Pâinea pull-apart, numită și „pâine care se destramă ușor”, poate fi preparată atât cu ingrediente dulci, cât și cu ingrediente sărate. Seamănă cu un cozonac, este moale și pufoasă ...
Citește mai mult
Tortilla Chips de casă, crocante și gustoase
Ce poate fi mai bun decât o gustare crocantă pentru tine sau întreaga familie? Astăzi îți propunem o rețetă de chips-uri de casă puțin mai specială. Obținute din tortillas de casă, aceste chips-uri de casă pot fi asezonate cu condimentele preferate și servite alături de o porție generoasă de guacamole ori sosurile preferate. Nu necesită multe ingrediente și se coc foarte rapid.
Timp de preparare: 50 minute
Număr de porții: 16
Ingrediente:
100 g Mălai Extra Go...
Citește mai mult
Tartă de legume cu blat de mămăligă
Ce poate fi mai plăcut decât un prânz în familie, servit în tihnă și în siguranța casei tale? Hai să pregătim pentru cei dragi o bunătate de tartă cu legume de primăvară și un blat mai special: de mămăligă!
Timp de preparare: 40 minute
Număr de porții: 10 felii
Ingrediente:
250 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii
850 ml apă
1 ceapă roșie, tocată solzișori
100 g spanac proaspăt, tocat mărunt
100 g mozzarella
1 lingură oregano proaspăt, toc...
Citește mai mult
Biscuiți cantuccini
Când vine vorba de rețete italienești, cu siguranță unele sunt mai faimoase decât altele: pizza, paste, tiramisu, ca să nu mai vorbim de delicioșii biscotti (biscuiți). De data aceasta, îți propunem o rețetă tradițională italienească tare dragă nouă: cantucci sau cantuccini, așa cum sunt lăudați în regiunea Toscana.
Biscuiții cantuccini sunt crocanți și aromați, numai buni de înmuiat într-o ceașcă de ceai, un pahar cu lapte sau de ce nu, în vinul preferat. Gusta...
Citește mai mult
Puișori din aluat
Odată cu renașterea naturii, primăvara mai vine însoțită și de cântecele drăgălașe ale păsărilor. Noi am decis să ne lăsăm inspirați de acestea și să pregătim bunătăți la cuptor care sigur îi vor încânta pe cei mici, dar și pe adulți, deopotrivă.
Astăzi îți propunem o rețetă simplă de puișori din aluat, de pregătit alături de cei dragi și savurat cu multă poftă.
Timp de preparare: 3 ore și 20 minute
Număr de porții: 8 pâinici
Ingrediente: ...
Citește mai mult
Tort aniversar cu frișcă și de fructe de pădure
Se apropie ziua cuiva din familie? Ce ar fi o petrecere aniversară fără un tort învăluit în norișori de frișcă și decorat cu fructele de pădure preferate?!
Timp de preparare: 1 oră
Număr de porții: 12 felii
Ingrediente:
Pentru blat:
5 linguri de Făină 000 Raftul bunicii
5 ouă
5 linguri de zahăr
1 linguriță de coajă de lămâie rasă
Un praf de sare
Pentru umplutură și decor:
600 ml smântână pentru frișcă
90 g zahăr pudră
...
Citește mai mult
Pâinici de casă aromate cu usturoi, cașcaval și mix de verdețuri
V-ați făcut timp pentru un prânz la bunici în această primăvară? Minunat!
Avem o rețetă de aperitiv gustos, în ton cu vremea caldă, de care vă puteți bucura înainte de felurile principale pregătite cu drag de bunica: pâinici aromate cu usturoi proaspăt. Au un gust care va rămâne multă vreme în mintea celor dragi!
Timp de preparare: 3 ore și 25 de minute
Număr de porții: 10 pâinici pufoase
Ingrediente:
Pentru aluat:
180 g Făină Standard 650 Raftul b...
Citește mai mult
Tartă cu leurdă și mix de legume
Leurda, vestitorul primăverii, este ingredientul perfect pentru a fi adăugat în plăcinte sau tarte de casă. Poate și ție ți-a pregătit cu drag bunica o astfel de bunătate de casă. Acum, e timpul să dai secretele mai departe.
Din ingrediente simple, o făină de încredere și un mix de legume, poți face o masă rapidă și sănătoasă pentru oamenii dragi din viața ta. Nu ne putem gândi la ceva mai plăcut pentru a celebra o reuniune cu întreaga familie!
Timp de preparare:...
Citește mai mult
Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea
Călătoria noastră culinară prin țară ne-a îndreptat pașii spre țărmul Mării Negre, în însorita Dobrogea, unde comorile din bucătăria acestei regiuni ne-au ținut pe loc câteva ore bune. Mirosul de pește proaspăt gătit, parfumul mirodeniilor, gustul inconfundabil al preparatelor dobrogene, toate ne-au îmbiat să luăm un loc la masă, să ne ospătăm, totul în timp ce absorbeam cu nesaț secretele bucătăriei dobrogene.
Această regiune a țării știe cum să fructifice...
Citește mai mult
Pâine de casă rumenită și pufoasă
Nu e niciun preparat de casă mai simplu și mai iubit decât pâinea pufoasă la interior, cu coaja crocantă și cu gustul vremurilor de demult.
Fă-le o bucurie celor dragi și întâmpină-i acasă cu miros de pâine proaspată, abia scoasă din cuptor. Mai mult ca sigur gestul tău va fi apreciat.
Puteți servi pâinea de casă ca atare, dar și alături de o sumedenie de mâncăruri, începând de la brânză cu roșii și până la ciorba acrită cu borș de țară. Dacă vrei ca p...
Citește mai mult
Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia
Tot călătorind prin țară, în căutare de rețete cu specific tradițional de colecție, am poposit o vreme prin Muntenia, o zonă care ne-a cucerit prin diversitatea culinară dată de influențele orientale, franțuzești sau italienești.
Acestea au contribuit la crearea unui mozaic culinar reușit, din care ne-am înfruptat și noi. Aici în Muntenia, ciorbele sunt acrite cu borș și înnobilate cu leuștean, care le oferă un gust aparte. În ciorbele de legume se pune orez și un a...
Citește mai mult
Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Călătoria noastră culinară prin frumoasa Românie continuă! Mirosul bunătăților de casă desăvârșite ne-a purtat peste munți și văi, iar de această dată, ne-a adus chiar în inima țării, în mult râvnita Transilvania. Aici, diversitatea culinară este la ea acasă, iar bucătăria românească a avut numai de câștigat de pe urma stabilirii populațiilor minoritare în această zonă, fiindcă acestea și-au pus amprenta asupra felului în care localnicii au ajuns să-și pre...
Citește mai mult
Cum să faci un sos Bechamel perfect
I. Cum faci un sos Bechamel perfect
1. Informații generale sos Bechamel
Sosul Bechamel se mai numește și sos alb, și este foarte des folosit în prepararea a numeroase feluri de mâncare. Este un sos cald de bază împrumutat din bucătăria franceză, dar care se folosește la scară mondială, în mai multe țări ale lumii. Sosul Bechamel este numit „sos de bază” deoarece de la el pornim atunci când vrem să pregătim numeroase alte sosuri.
Pentru a-ți fi mai uș...
Citește mai mult
Cum faci un blat de pizza perfect
I. Informații generale despre pizza
Pizza este una dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume. Dacă este un lucru care ne unește pe toți, indiferent de dragoste, cu siguranță este pasiunea pentru pizza și curiozitatea de a o recrea după o rețetă proprie. În ultima vreme, tendințele în materie de topping-uri s-au diversificat, însă aprecierea noastră pentru pizza a rămas la fel de mare.
„Hai să facem pizza acasă!” Pe cât de ușor este să o...
Citește mai mult
Brioșe vesele cu legume
Brioșe cu legume
Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?
Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale întreg...
Citește mai mult
Brioșe la minut
BRIOȘE LA MINUT
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
Ce ai nevoie:
1 pahar de făină 000 Raftul bunicii
4 ouă
4 linguri de ulei
1 pahar de zahăr
un vârf de cuțit de sare
1/2 praf de copt
zahăr vanilat
coajă de lămâie
esență de migdale
stafide, merișoare
pentru ornat: câteva cireșe sau alte fructe din ce dulceață ai prin casă
Mod de preparare:
Ce e de făcut:
Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade.
S...
Citește mai mult
Cornulețe cu gem
CORNULEȚE CU GEM
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
800 g făină Raftul bunicii 650 (cât cuprinde, se face un aluat mai tare)
250 g untură din frigider
250 g smântână din frigider
25 g drojdie proaspătă
o jumătate linguriță sare
1-2 linguri esență rom sau vanilie
rahat sau magiun
zahăr pudră
Mod de preparare:
Mai întâi toarnă tacticos făina într-un bol. Cu mâna, faci puțin loc în mijloc și adaugă untura, smântâna, drojdia, esențele ...
Citește mai mult