Retete

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Călătoria noastră culinară prin țară ne-a îndreptat pașii spre țărmul Mării Negre, în însorita Dobrogea, unde comorile din bucătăria acestei regiuni ne-au ținut pe loc câteva ore bune. Mirosul de pește proaspăt gătit, parfumul mirodeniilor, gustul inconfundabil al preparatelor dobrogene, toate ne-au îmbiat să luăm un loc la masă, să ne ospătăm, totul în timp ce absorbeam cu nesaț secretele bucătăriei dobrogene. Această regiune a țării știe cum să fructifice...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Tot călătorind prin țară, în căutare de rețete cu specific tradițional de colecție, am poposit o vreme prin Muntenia, o zonă care ne-a cucerit prin diversitatea culinară dată de influențele orientale, franțuzești sau italienești. Acestea au contribuit la crearea unui mozaic culinar reușit, din care ne-am înfruptat și noi. Aici în Muntenia, ciorbele sunt acrite cu borș și înnobilate cu leuștean, care le oferă un gust aparte. În ciorbele de legume se pune orez și un a...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

Călătoria noastră culinară prin frumoasa Românie continuă! Mirosul bunătăților de casă desăvârșite ne-a purtat peste munți și văi, iar de această dată, ne-a adus chiar în inima țării, în mult râvnita Transilvania. Aici, diversitatea culinară este la ea acasă, iar bucătăria românească a avut numai de câștigat de pe urma stabilirii populațiilor minoritare în această zonă, fiindcă acestea și-au pus amprenta asupra felului în care localnicii au ajuns să-și pre...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

Cum să faci un sos Bechamel perfect

I. Cum faci un sos Bechamel perfect 1. Informații generale sos Bechamel   Sosul Bechamel se mai numește și sos alb, și este foarte des folosit în prepararea a numeroase feluri de mâncare. Este un sos cald de bază împrumutat din bucătăria franceză, dar care se folosește la scară mondială, în mai multe țări ale lumii. Sosul Bechamel este numit „sos de bază” deoarece de la el pornim atunci când vrem să pregătim numeroase alte sosuri. Pentru a-ți fi mai uș...

Citește mai mult

Image Cum să faci un sos Bechamel perfect

Cum faci un blat de pizza perfect

I. Informații generale despre pizza   Pizza este una dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume. Dacă este un lucru care ne unește pe toți, indiferent de dragoste, cu siguranță este pasiunea pentru pizza și curiozitatea de a o recrea după o rețetă proprie. În ultima vreme, tendințele în materie de topping-uri s-au diversificat, însă aprecierea noastră pentru pizza a rămas la fel de mare. „Hai să facem pizza acasă!” Pe cât de ușor este să o...

Citește mai mult

Image Cum faci un blat de pizza perfect

Brioșe vesele cu legume

Brioșe cu legume   Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa? Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale întreg...

Citește mai mult

Image Brioșe vesele cu legume

Brioșe la minut

BRIOȘE LA MINUT Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: Ce ai nevoie: 1 pahar de făină 000 Raftul bunicii 4 ouă 4 linguri de ulei 1 pahar de zahăr un vârf de cuțit de sare 1/2 praf de copt zahăr vanilat coajă de lămâie esență de migdale stafide, merișoare pentru ornat: câteva cireșe sau alte fructe din ce dulceață ai prin casă Mod de preparare: Ce e de făcut: Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade. S...

Citește mai mult

Image Brioșe la minut

Cornulețe cu gem

CORNULEȚE CU GEM Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente:  800 g făină Raftul bunicii 650 (cât cuprinde, se face un aluat mai tare) 250 g untură din frigider 250 g smântână din frigider 25 g drojdie proaspătă o jumătate linguriță sare 1-2 linguri esență rom sau vanilie rahat sau magiun zahăr pudră Mod de preparare: Mai întâi toarnă tacticos făina într-un bol. Cu mâna, faci puțin loc în mijloc și adaugă untura, smântâna, drojdia, esențele ...

Citește mai mult

Image Cornulețe cu gem