fbpx

Făina Superioară 000 pentru Cozonac

Icon print Print

Făina Superioară 000 pentru Cozonac

Cei mai gustoși cozonaci sunt fără îndoială cei făcuți cu mâna ta, acasă în bucătărie. Însă desigur, un cozonac pufos, frumos crescut, bine copt și rumenit depinde atât de iscusința ta la frământat, cât și de calitatea făinii pe care ai ales-o pentru aluat.

Pentru o preparare de succes, îți recomandăm să folosești Făina Superioară 000 pentru Cozonac de la Raftul bunicii. Aceasta este o făină superioară albă, fină și pufoasă, cu o calitate constantă. Făina pentru cozonac de la Raftul bunicii este obținută în urma măcinării cu deosebită grijă a grâului românesc, nu are aditivi și nici amelioratori adăugați, ceea ce o face alegerea potrivită pentru frământarea unui aluat fin, pufos, așa cum necesită cozonacul.

Cu făina pentru cozonaci de la Raftul bunicii obții aluaturi fine, aerate și pufoase, care te ajută să prepari pască, mucenici și cozonaci delicioși cu care să-i surprinzi mereu în mod plăcut pe cei dragi.

Ce tip de făină este bună pentru cozonaci

Cum alegi cea mai bună făină pentru cozonac? Dacă răspunsul la această întrebare încă te mai frământă, iată câteva sfaturi de care te încurajăm să ții cont atunci când nu știi ce făină pentru cozonaci să alegi de la raft.

  • Alege făina albă cu gradul de măcinare cel mai fin și bine cernută. Uită-te după codul de cifre 000 de pe ambalaj, echivalentul numeric al unei texturi mătăsoase a făinii.
  • făină bună pentru cozonac este cea care nu face cocoloașe atunci când o amesteci cu laptele, zahărul, ouăle și drojdia, rezultând o maia uniformă, moale și perfect fină.
  • Încorporarea restului de făină în maiaua obținută reprezintă o altă provocare pentru orice bună gospodină. Cheia este să obții un aluat de cozonac fără bule de aer și care crește foarte ușor atunci când este pus la dospit.
  • Frământarea aluatului de cozonac este un adevărat test de rezistență pentru gospodinele desăvârșite. Rezultatul final nu trebuie să fie un aluat cleios, nu trebuie să aibă consistența pâinii, dar nici să fie prea moale. O făină bună pentru cozonac, așa cum este Făina Superioară 000 de la Raftul bunicii, te va ajuta să obții aluatul potrivit.

De ce trebuie să ții cont când alegi făina pentru cozonac

Dincolo de calitatea făinii pe care o alegi pentru cozonac, este importantă și cantitatea ei, precum și proporția celorlalte ingrediente din rețetă. De exemplu, dacă te întrebi câți cozonaci ies dintr-un kg de făină, ar trebui să știi că răspunsul este 2-3 cozonaci, în funcție de dimensiunile tăvii pe care o folosești.

Pentru cozonaci de casă apetisanți, pregătiți din dragoste pentru familie sau prieteni, e bine să ai mereu la-ndemână Făina Superioară 000 pentru Cozonac de la Raftul bunicii.

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură